Porvoossa keskiviikkona kolme uutta koronatapausta – ajanvaraus yli 80-vuotiaiden rokotuksiin alkanut vilkkaasti

Viime viikon maanantaina alkaneet rokotukset ovat sujuneet sutjakkaasti. Ensimmäisenä rokotettiin koronapotilaita hoitavaa ja koronanäytteitä ottavaa terveydenhuoltohenkilökuntaa. Terhi Collin

Porvoossa varmistui kolme uutta koronatapausta keskiviikkona. Tällä viikolla tartuntoja on nyt vahvistunut neljä.

Koronarokotukset ovat edenneet kaupungissa hyvin. Kaikkien palvelutalojen, niin kaupungin kuin yksityistenkin, asukkaat on saatu rokotettua viimeistään torstaina.

Ajanvarausnumeroon oli keskiviikkoiltapäivään mennessä tullut jo yli 500 puhelua. Tämänhetkisen tiedon mukaan yli 80-vuotiaiden ikäryhmälle on saatavilla noin 350 rokotetta tälle ja ensi viikolle.

Kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo, että suurin osa soittajista saa rokotusajan tälle tai ensi viikolle. Osa jää vielä jonoon.

Sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen pahoittelee, että ajanvarauspuhelimessa oli aluksi automaattiviesti, joka antoi virheellisesti takaisinsoittoajan. Kaupungilla on tällä hetkellä useita työntekijöitä, jotka soittavat rokoteajoista takaisin.

Kaupunki toivoo, että ne yli 80-vuotiaat tai heidän omaisensa, jotka eivät vielä ole soittaneet ajanvarausnumeroon, odottavat uusia ohjeita.

Ajanvarausnumeroon 040 145 5000 voi edelleen soittaa ja asettua jonoon, mutta takaisinsoitto tulee vasta, kun rokotusaikoja taas avataan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut