Porvoossa asunut ruandalaispastori pyrkii toista kertaa ehdonalaiseen – hovioikeus käsittelee asiaa ensi viikolla

Porvoossa asunut, Ruandan kansanmurhan aikaisesta joukkotuhonnasta elinkautiseen tuomittu Francois Bazaramba on ollut vangittuna pian 14 vuoden ajan. Hän pyytää päästä ehdonalaiseen vapauteen. Arkistokuva jutun käräjäoikeuskäsittelystä Porvoosta. ARKISTO/JUHA PERÄMÄKI

Helsingin hovioikeus tuomitsi maaliskuussa 2012 ruandalaispastori Francois Bazaramban joukkotuhonnasta elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Bazaramba on nyt toista kertaa pyytänyt vapautusta elinkautisesta ehdonalaiseen vapauteen. Hän on ollut vangittuna pian 14 vuotta. Hovioikeus hylkäsi edellisen hakemuksen tammikuussa 2019.

Nyt tehty hakemus käsitellään hovioikeudessa suullisesti torstaina 28. tammikuuta, mutta suljetuin ovin. Bazaramba osallistuu käsittelyyn henkilökohtaisesti tai videoyhteyden välityksellä vankilasta.

Bazaramba asui Porvoossa keväällä 2007, kun hänet pidätettiin ja vangittiin Ruandan kansanmurhan 1994 aikaisista hirmuteoista epäiltynä.

Juttu herätti aikanaan suurta huomiota. Porvoon käräjäoikeus jopa matkusti Ruandaan selvittämään asioita.

Lue lisää: Porvoossa vangittu ruandalaispastori tulee istuneeksi 12 vuotta – Hovioikeus: Ei ehdonalaiseen lähitulevaisuudessa

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut