Nylander Itäradasta: Hyvin merkittävä päätös – Loviisan liikenneyhteyksiäkin pohdittava

Mikaela Nylander. Arkisto/Samu Karvala

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan päätös puoltaa itäradan rakentamista on sekä Porvoon että koko itäisen Uudenmaan kannalta strategisesti hyvin merkittävä päätös, Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander sanoo lähettämässään tiedotteessa.

– Tulevaisuudessa Porvoon kaupungin ja koko itäisen Uudenmaan mahdollisuudet kasvaa ja kehittyä vahvistuivat huomattavasti päätöksen myötä, Mikaela Nylander toteaa.

– Ilmastopoliittiset tavoitteet edellyttävät, että kasvua ja kehitystä tapahtuu raideyhteyksien yhteydessä olevilla alueilla. Siksi päätös itäradan ja sen hankeyhtiön eteenpäinviemisestä on paras mahdollistava uutinen pitkään aikaan Porvoolle ja koko alueellemme, toteaa Nylander.

Hänen mukaansa päätöksellä luodaan ennennäkemättömiä edellytyksiä kasvaa ja kehittyä tulevaisuudessa myös yhdessä pääkaupunkiseudun kanssa.

– Itäisellä Uudellamaalla tulee nyt yhdessä keskittyä siihen, miten saadaan toimiva liikennekokonaisuus aikaiseksi joka palvelee myös Loviisan seutua. Loviisan pettymys päätökseen on ymmärrettävää, ja siksi on pohdittava, millaiset liikenneratkaisut palvelevat Loviisaa tulevaisuudessa luomalla muita liikenteellisiä yhteyksiä junarataan, Nylander sanoo.

Lue myös: Ujula ministeiden itäratapäätöksestä: Hanke etenemässä kohti toteutumista

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut