Alaikäinen autokuski kaahasi poliisia pakoon Espoossa välillä pyörätielläkin – Vauhti liukkaalla kelillä pahimmillaan neljänkympin alueella 96 km/h

Kuvituskuva. Arkisto

Minna Harmaala

Poliisilla oli keskellä yötä vaarallinen takaa-ajo Espoosta Kauniaisiin, kun alaikäinen ja ajokortiton teini päätti lähteä henkilöautolla poliisia pakoon.

Ajonopeus oli pahimmillaan 96 kilometriä tunnissa, kun nopeusrajoitus oli 40 kilometriä tunnissa. Ajo-olosuhteetkin olivat huonot, sillä tien pinnat olivat liukkaita ja näkyvyys rajoittunut. Paon aikana auto luistelikin tiellä nopeuden ja liukkauden vuoksi.

Tilanne alkoi torstaina, kun poliisi noin kello 00.20 päätti pysäyttää henkilöauton Espoon keskustassa. Auton kuljettaja päätti kuitenkin pyrkiä pakoon.

Auto ajoi Kylätorintieltä välillä ajotietä ja välillä kevyen liikenteen väyliä pitkin Kauniaisiin. Lopulta auto päätyi lumipenkkaan, kun kuljettaja yritti kääntyä Kirkkotieltä kävelytielle.

Kun poliisi tavoitti autoilijan, pakenemisen syyksi selvisi ajokortittomuus.

Poliisi tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut