Juuri nyt: Monta porvoolaista altistunut koronaviruksen brittimuunnokselle – taustalla Porvooseen suuntautunut sukulaisvierailu, joka poiki pitkät karanteenit

Koronaviruksen brittimuunnokselle on altistunut useita porvoolaisia. Kuvituskuva Katja Luoma

Marita itävuori

Koronaviruksen brittimuunnokselle on altistunut runsaasti porvoolaisia.

– Helsinkiläinen sukulainen on käynyt Porvoossa ja hän osoittautui tartunnankantajaksi, kaupungin tartuntatautilääkäri Jeff Westerlund kertoo.

Koronaviruksen brittimuunnos tarttuu huomattavasti ärhäkämmin kuin tavallinen koronavirus.

Westerlundin mukaan brittimuunnokselle on altistunut kymmenkunta porvoolaista. Heidät on asetettu normaalia pidempään, 14 vuorokauden mittaiseen karanteeniin.

Tartunnankantaja selvisi viime viikolla ja Porvoossa altistuneet asetettiin karanteeniin viime viikonloppuna.

– Heidän karanteeninsa on tavallista pidempi. Ollaan erityisen tarkkoja hygienian ja etäisyyksien kanssa siellä kotona ja mieluusti käytetään maskeja, ettei niin herkästi sairastuttaisi, Westerlund valottaa brittimuunnoksesta annettuja karanteeniohjeita.

– Lisäksi karanteenin alussa otetaan koronanäyte ja katsotaan, onko se positiivinen. Ennen kuin karanteeni purkautuu, otetaan myös toinen koronanäyte.

Mistä helsinkiläinen tartunnankantaja oli brittimuunnoksen saanut, ei ole Westerlundin tiedossa.

Koronatapaukset ovat muutenkin selvästi lisääntymässä Porvoossa. Perjantaiaamuun mennessä tautitapauksia on tällä viikolla todettu jo 12.

– Tämä ei näytä hyvältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut