Porvoon kaupunki täsmensi koronarajoituksia – sisäliikuntasalit ja -hallit avataan ala- ja yläkoulujen käyttöön kouluajaksi ensi maanantaista alkaen, lukiolaiset kouluihin kokeisiin

Lukioiden ykkös- ja kakkosluokkalaiset palaavat kouluun kokeiden ja ruokailun ajaksi. Kuvituskuva Outi Paappanen

Kaupungin johtoryhmä on täsmentänyt koulujen koronarajoituksia.

Linnankosken lukion ja Borgå Gymnasiumin koeviikoilla tammi–helmikuun vaihteessa myös lukion ykkös- ja kakkosluokkalaiset saapuvat kouluille abien lisäksi, mutta ainoastaan kokeiden ja ruokailun ajaksi, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Sivistysjohtaja Sari Gustafssonin mukaan järjestely mahdollistaa oikeudenmukaisen ja tasapuolisen arvioinnin.

Lisäksi sisäliikuntasalit ja -hallit avataan ala- ja yläkoulujen käyttöön kouluajaksi ensi maanantaista eli 25. tammikuuta alkaen.

Kasvomaskeja on käytettävä pukeutumistiloissa ja muutenkin aina, kun se on mahdollista. Lisäksi pitää muistaa noudattaa myös kahden metrin turvavälejä ja käsihygieniaa koskevia ohjeita.

Uimahalli on kaupungin mukaan kuitenkin ainoastaan 1.– 5. -luokkalaisten käytössä opetussuunnitemaan kuuluvien koulu-uintien yhteydessä. Suihkuja ei saa käyttää muualla kuin uimahallissa.

– Ulkokenttien pukeutumistilojen ja sisäliikuntasalien uudet ohjeet koskevat koululaisryhmiä, jotka viettävät muutenkin koulupäivän samassa ryhmässä. Nyt on hyvät mahdollisuudet talviulkoliikuntaan, ja siksi suosittelemme kuitenkin edelleen vahvasti, että liikuntatunnit järjestetään pääasiallisesti ulkona, johtava lääkäri Kati Liukko painottaa tiedotteessa.

Kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujulan mukaan kaupunki seuraa tiiviisti koronatilanteen kehittymistä Porvoossa ja muualla Uudellamaalla.

Aikaisempaa herkemmin tarttuvia virusmuunnoksia on levinnyt maahan ja virusmuunnoksille altistuneita on havaittu myös Porvoossa. Lisäksi koronatartuntojen määrä on ollut kaupungissa viime päivinä kasvussa.

– Jos tilanne huononee, voimme joutua taas tiukentamaan koronarajoituksia. Lasten ja nuorten harrastustoimintaa koskevia rajoituksia emme voi vielä lieventää virusmuunnoksen leviämisen aiheuttaman vaaran vuoksi. Odotamme myös tarkempia valtakunnallisia ohjeistuksia asiasta, Ujula kertoo.

Sote-johtaja Ann-Sofie Silvennoinen muistuttaa Thl:n uusista suosituksista. Muihin ihmisiin tulisi pitää yli kahden metrin turvaväliä ja lähikontakteja pitäisi vähentää entisestään.

– Meidän pitää siis olla entistä varovaisempia.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut