Mikaela Nylander lähtee ehdolle kuntavaaleissa – "Kunnat ovat kohtaamassa suurinta muutosta koskaan"

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikaela Nylander (r.) lähtee ehdolle kuntavaaleissa. arkisto/Samu Karvala

Tanja Kuisma

Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, ex-kansanedustaja Mikaela Nylander (r.) puntaroi pitkään ehdolle lähtemistä tämän kevään kuntavaaleihin.

Nyt päätös on tehty.

– On elämäntilanteeni takia ollut luonnollista pohtia, onko paikkani politiikassa vai pitäisikö minun etsiä uusia haasteita. Vastaus on kypsynyt pidemmän pohdiskelun jälkeen ja vastaus on, että haluan olla mukana kunnallisvaaleissa huhtikuussa, hän kertoo tiedotteessaan.

– Kunnat ovat kohtaamassa suurinta muutosta koskaan, kun kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät hyvinvointialueisiin, mikäli perustuslakivaliokunta antaa vihreätä valoa uudistukselle. Itäisellä Uudellamaalla kunnat tulevat yhdessä muodostamaan hyvinvointialueen.

Ensi valtuustokauden alussa suunnitellaan ja luodaan Mikaela Nylanderin mukaan perusta alueellisille sosiaali- ja terveyspalveluille. Hän sanoo, että siinä on turvattava myös porvoolaisten intressit ja oikeus hyviin lähipalveluihin.

– On myös tärkeätä varmistaa jo suunnitteluvaiheessa, että ruotsinkieliset palvelut turvataan, Nylander lisää.

Hänen mukaansa sosiaali- ja terveyspalveluiden siirtyessä pois kunnilta on Porvoon kaupungille luotava uusi kaksikielinen organisaatio.

– Ne kunnat kehittyvät ja kasvavat, jotka tarjoavat hyvän ja laadukkaan koulutuksen kaikilla asteilla, mahdollistavat monipuolisia asuinalueita ja luovat edellytyksiä myös uusien työpaikkojen syntyyn.

Juuri muutosten massiivisuuden vuoksi tulevan valtuustokauden aikana Nylander kokee, että hänen osaamisellaan ja tietämyksellään kunnallisista kysymyksistä ja sote-uudistuksesta on tarvetta.

– Laajaa alueellista ja kansallista verkostoani voidaan myös hyödyntää edunvalvonnassa ja soteneuvotteluissa, Nylander toteaa tiedotteessaan.

Porvoon valtuuston puheenjohtajalla on edessään ratkaiseva valinta – Mikaela Nylander päättää piakkoin lähteekö hän ehdolle kuntavaaleissa

Nylander Itäradasta: Hyvin merkittävä päätös – Loviisan liikenneyhteyksiäkin pohdittava

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut