Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luontokoulu on liikuntaa, yhteistyötä, leikkiä ja retkeilyä – Porvoon luontokoulu täyttää jo 20 vuotta

Porvoon luontokoulu juhlii 20-vuotiasta taivaltaan. Luontokoulu toimii yhdessä koulujen ja varhaiskasvatuksen kanssa.

Ympäristökasvattaja Pia Lindström on vastannut luontokoulusta vuodesta 2001. Lindströmin laskujen mukaan luontokoulun toimintaan on osallistunut vuosien varrella yli 43 000 lasta ja aikuista.

Luontokoulu tukee ja edistää luonnossa tapahtuvaa opetusta ja lasten luontokasvatusta. Tavoitteena on saada lapset kiinnostumaan luonnosta ja luonnon monimuotoisuuden vaalimisesta luonnossa liikkumalla. Toimintatapa on joustava ja luontokoulu onkin käytännössä paljon muutakin kuin luonnosta oppimista: esimerkiksi liikuntaa, yhteistyötä, retkeilyä ja leikkiä.

Luontokoulun kevätlukukausi käsittelee suurelta osin luonnon monimuotoisuutta.

– Vaikka talvi on monin tavoin luonnon lepoaikaa, on luonnossa kuitenkin paljon havaittavaa ja tutkittavaa. Keväällä tutkimme veden pieneliöitä, kiikaroimme lintuja ja etsimme tietysti kevään merkkejä, Pia Lindström sanoo Porvoon kaupungin tiedotteessa.

Luontokoulun toiminta sopii hyvin tähän hetkeen.

– Juuri nyt elämme haasteellisia aikoja ja luonto voi auttaa meitä voimaan paremmin henkisesti ja fyysisesti. Luontokoulussa teemme usein yksinkertaisen harjoituksen, jossa jokainen istuutuu omalle paikalleen luonnossa, rentoutuu ja nauttii luonnosta tässä ja nyt. Jälkeenpäin keskustelemme siitä, mitä koimme ja miltä se tuntui, ympäristökasvattaja Pia Lindström kertoo.