Lyceiparkens skolassa on havaittu koronatartunta – altistuneita viisi

Lyceiparkens skolassa on todettu koronavirustartunta. Kuvituskuva. Juha Poutanen

Virustartunnan saanut henkilö on kotihoidossa ja hänet on määrätty eristykseen.

Tartunnalle on altistunut viisi henkilöä. Koulun rehtori on tiedottanut kaikkia altistuneita asiasta.

Jos yhteydenottoa ei ole tullut, ei kontaktia tartunnan saaneeseen ole ollut.

Myös terveydenhuoltoviranomaiset ottavat altistuneisiin yhteyttä maanantain 25. tammikuuta aikana.

Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa.

Porvoon kaupungin tiedotteen mukaan Lyceiparkens skolan toiminta jatkuu normaalisti lukujärjestyksen mukaisesti. Voimassa ovat jo aiemmin annetut turva- ja hygieniaohjeet ja koulun tiloissa tehdään tehostettu siivous.

– Kasvomaskeja on käytetty oikeaoppisesti, joten tartunnalle altistuneita ei ole enempää, tartuntataudeista vastaava apulaisylilääkäri Jeff Westerlund sanoo tiedotteessa.

Porvoossa on ilmennyt useita koronatartuntoja viime viikosta lähtien. Uusien virusmuunnosten tartuntoja ei vielä ole todettu Porvoossa.

– Virusmuunnokset leviävät nopeammin ja helpommin, ja on aina vain tärkeämpää noudattaa hygieniaohjeistuksia. Kun kaikki käyttävät maskia, mahdolliset tartunnat eivät leviä kouluissa ja koululaisten mukana koteihin. Vetoamme vielä kerran nuoriin ja heidän huoltajiinsa, että kasvomaskit otetaan kunnolla käyttöön, Westerlund sanoo.

Kasvomaskeja käytetään hyvin tunneilla, mutta meillä on vielä parannettavaa siinä, että maskeja käytetään myös välitunneilla, koulukuljetuksessa ja vapaa-ajalla, koulutusjohtaja Rikard Lindström sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut