Porvoon valot palaa kaupunkilaisten iloksi

Porvoon valot oli viime vuonna kansanjuhla ja tuomiokirkon sisällekin pääsi ihastelemaan valo- ja ääniteosta. Tänä vuonna korona rajoittaa, muttei estä tapahtuman järjestämistä. Arkisto / Outi Paappanen

Porvoon Valot -festivaali oli helmikuussa 2020 menestys. Valoteokset houkuttivat pitkän ja pimeän talven lopulla tuhansia porvoolaisia liikkeelle kaupunkiin.

Tänä koronatalvena tapahtuma järjestetään kolmipäiväisenä 12.–14. helmikuuta, jotta vältetään ruuhkia valokohteissa. Teoksia ei ole lainkaan sisätiloissa eikä festivaaliin liity tiettyyn kellonaikaan järjestettäviä tapahtumia. Valaistukset toteutetaan iltaisin kello 18–21.

Mukana on kuusi kohdetta. Maankuulun mediataiteilijan Marikki Hakolan teos saa Porvoon valoissa ensi-iltansa. Kimmo Räsänen, Aleksi Hakala ja Frans Andersson ovat tuttuja viime vuoden tapahtumasta.

Porvoon kävelysilta muuttuu tilaksi, jossa kaupunkilaiset voivat lähettää viestejä tai terveisiä toisilleen. Sillan valoteoksen on suunnitellut Samuel Mäki-Kerttula. Festivaalin aikana myös vesitornit saavat juhlavalaistuksen.

Valofestivaalista löytyy lisätietoa tästä sekä festivaalin Facebook-tapahtumassa Porvoon Valot 2021

Lue viimevuotisesta tapahtumasta: Kaupungin ilta heräsi henkiin – Porvoon Valot houkutteli keskustan täyteen katsojia

Porvoon valot -festivaali oli jättimenestys – "Olisi vaikea kuvitella, etteikö tapahtumaa järjestettäisi myös ensi vuonna"

Festivaalin pääkohteet

Tuomiokirkko: Joel Siirtola

Raatihuoneentori: Marikki Hakolan Ajan virta -mediateos

ns. Citymarketin käytävä: Under the sea, Max Lapinsuo

Runeberginpuisto: Suurmiehen varjo, Kimmo Räsänen

Näsinmäki: Kaarna, Aleksi Hakala & Frans Andersson

Taidetehdas: Suvi Parrillan teos Muut puut

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut