Porvoon korona-ajanvarausnumero ruuhkautui ja suljettiin – takaisinsoitto voi venyä kahdenkin viikon päähän

Porvoon kaupungin rokoteajanvarauspuhelimeen ei voi nyt soittaa. Numero on väliaikaisesti suljettu. Paula Pohjamo

Porvoon kaupungin koronarokotusten ajanvarauspuhelin on suljettu väliaikaisesti numeron ruuhkautumisen vuoksi. Ajanvarausnumeroon on tullut soittoja yli 800 eli paljon enemmän kuin rokotuksia on saatavilla.

Kaupungin tiedotteen mukaan varausnumeroon soittaneille soitetaan takaisin sitä mukaa kun rokotteen saatavuus varmistuu. Takaisinsoitto voi tulla vasta viikon tai jopa kahden viikon päästä, Porvoon kaupunki tiedottaa.

– Puhelinpalveluun tulleita ajanvarauksia puretaan soittojärjestyksessä. Rokotteita on kuitenkin käytettävissä huomattavasti vähemmän kuin ajanvarausjonossa olevia soittoja. Takaisinsoittoon voi mennä viikko tai kaksi rokotetilanteesta riippuen, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo tiedotteessa.

Ajanvarausta varten on olemassa Uudenmaan alueen yhteinen sähköinen ajanvarausjärjestelmä, mutta Porvoo ei ole siinä vielä mukana. Rokotusajat jaetaan ensin Porvoon kaupungin puhelinpalveluun soittaneille.

– Kun ajanvarausjono on purettu, avaamme sekä sähköisen ajanvarauksen ja puhelinajanvarauksen samanaikaisesti, Katja Blomberg kertoo.

Porvoon kaupungin mukaan kaupungin saamien rokotteiden määrää ei tiedetä etukäteen tarkasti, ja rokotusaikoja avataan tällä hetkellä rokotteiden saatavuuden perusteella. Tilanne voi muuttua nopeastikin.

– Saamme valtavasti kysymyksiä eri ryhmien rokotusten aikatauluista. Noudatamme kansallista rokotusjärjestystä eikä poikkeuksia tehdä minkään ammattiryhmän tai riskiryhmän kohdalla. Tällä hetkellä rokotuksia saavat yli 80-vuotiaat ja kotihoidon työntekijät, tiedottaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Kysymyksiä tulvii

Rokotusjärjestyksessä noudatetaan kansallista rokotusjärjestystä.

Yli 80-vuotiaille on postitettu kirje siitä, että ikäryhmän koronarokotukset ovat käynnissä.

Kun yli 80-vuotiaat on rokotettu rokotusvuoroon tulevat yli 75-vuotiaat, ja sitten yli 70-vuotiaat. Sen jälkeen on muiden riskiryhmiin kuuluvien vuoro.

Yli 75-vuotiaat ja yli 70-vuotiaat saavat postitse kirjeen koronarokotuksista, kun rokotukset ovat heidän kohdallaan ajankohtaisia.

Lähde: Porvoon kaupunki

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut