Koronatartuntojen ja altistuneiden määrät kääntyneet nopeaan kasvuun Porvoossa – viimeisen viikon aikana tartunnalle on altistunut 150 porvoolaista

Kasvomaskin käyttäminen saattaa säästää pitkältä karanteenilta. Kuvituskuva Arkisto/Maria Aittoniemi

Koronatilanne on heikentynyt nopeasti viime päivinä Porvoossa.

Viikon aikana tartuntoja ja altistumisia on todettu neljässä koulussa sekä Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksella. Koronatartunnalle on altistunut viimeisen viikon aikana yhteensä 150 porvoolaista.

Kaupungin tiedotteen mukaan tartuntoja on tullut Porvooseen paljon sekä pääkaupunkiseudulta että muualta Uudeltamaalta.

Kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen pitää tilannetta huolestuttavana.

– On erittäin tärkeää, että kaikki porvoolaiset muistavat huolehtia käsihygieniasta, käyttää kasvomaskeja ja pitää turvavälejä niin Porvoossa kuin muuallakin liikkuessaan, Silvennoinen painottaa.

Linnajoen koulussa ja Kulloon koulussa tartunnalle altistuneita oli yhteensä 27. Linnajoella syynä altistuneiden isoon määrään oli se, että koulun käytävillä ei kasvomaskeja ollut käytetty.

– Toivomme vahvasti, että kodeissa keskustellaan kasvomaskien käytöstä. Nuoria pitää kannustaa käyttämään kasvomaskeja niin oppitunneilla, välitunneilla kuin muissakin kohtaamisissa, jotta voimme jatkaa lähiopetusta ylä- ja alakouluissa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson vetoaa kaupungin tiedotteessa.

– Haluan myös muistuttaa, että oppilaat ja opiskelijat eivät voi jättäytyä vapaaehtoisesti etäopetukseen, vaan tämä luettaisiin poissaoloksi. Ala- ja yläkoulut ovat tällä hetkellä kaupungin päätöksen mukaisesti lähiopetuksessa. Tartunnan saaneet ja altistuneet ovat tietysti kotona, koska heidät on määrätty eristykseen tai kotikaranteeniin, Gustafsson jatkaa.

Kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujulan mukaan nykyisiä rajoituksia tuskin lähdetään nopeasti höllentämään, koska tartunnat ja altistumiset ovat näin nopeassa kasvussa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut