Hinthaarassa paljastunut asuntomurto ei ollutkaan ainoa – Poliisilla kesken tutkinta useasta varkaudesta

Poliisilla on tutkinta kesken Hinthaarassa ja ympäristössä pyörineiden asuntomurtovarkaiden tekemisistä. Outi Paappanen

Tanja Kuisma

Porvoolainen Peter Björkman varoitti maanantai-iltana Pro Hinthaara -ryhmässä Hinthaarassa ja lähikylissä asuvia varkaista, ja kehotti ihmisiä olemaan tarkkana. Facebook-postaus on levinnyt muihinkin ryhmiin.

– Kävivät meillä "kylässä" ja veivät huomattavan arvon edestä tavaraa. Sen verran tietoa että tekijät ovat rakkaasta itänaapuristamme tulleita mutta asustelee Suomessa. Ovat todella röyhkeitä menettelytavoissaan, Björkman kirjoitti.

Hän ei halua kertoa tapahtuneesta tarkemmin poliisin pyynnöstä, koska rikosten tutkinta on kesken ja yksityiskohdilla on siinä merkitystä.

Peter Björkman on tunnettu mies kylällä ja mukana monessa toiminnassa yhteisössään. Hän toivoi some-päivityksellään kanssaihmisten olevan valppaina etenkin, jos silmiin sattuu hänen kirjoituksessa listaamiaan ajoneuvoja tai muita esimerkiksi epätavalliseen paikkaan pysäköityjä autoja.

– Ovat olleet liikkeellä ainakin seuraavilla ajoneuvoilla: Ford Mondeo valkoinen 4-ovinen, BMW 325 musta 4-ovinen sekä VW Polo "farmari" punainen. Tästä VW:stä tehty varma havainto viime perjantaina, ajellut Anttilassa ja Ali-Vekkoskella, Björkman kirjoitti somessa.

Itä-Uudenmaan poliisilla on tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Freddie Cederlundin mukaan tiedossa yllä mainittu tapahtuma ja asiassa rikoksesta epäiltyjen henkilöllisyyksiä.

– Esitutkinta jatkuu, asiaa tutkitaan useampana varkautena pidemmällä ajanjaksolla. Tällä hetkellä puhutaan Hinthaarasta, kuten kirjoittaja viittaa. Tässä vaiheessa poliisi ei ota kantaa siihen liittyykö asia järjestäytyneeseen rikollisuuteen, Cederlund lisää.

Asiaa tutkitaan useampana varkautena pidemmällä ajanjaksolla.

Asiaa tutkitaan useampana varkautena pidemmällä ajanjaksolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut