Koronatartuntoja Porvoon sairaalassa – useita karanteenissa

Husin viestinnän mukaan sairaala toimii yhä normaalisti. Arkisto/Marita Itävuori

Marita itävuori

Porvoon sairaalassa pari henkilökuntaan kuuluvaa on saanut koronavirustartunnan. Kymmenkunta henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin viime viikolla.

Sairaalan johtava lääkäri Kimmo Halonen kertoo, että tartunnat ovat tapahtuneet todennäköisesti työssä.

– He saivat mahdollisesti tartunnan viime viikolla. Potilas osoittautui koronapositiiviseksi myöhemmin vuodeosastolla, jonka jälkeen häntä hoitaneen henkilökunnan suojaus tarkistettiin.

– Perussuojaukset meillä on päällä, mutta jos potilas on koronapositiivinen ja on tiettyjä oireita, suojaukset pitää olla vahvemmat, hän selventää.

Halosen mukaan kyseessä on sairaalassa ensimmäinen kerta, kun potilas osoittautuu vuodeosastolla hoidettavana ollessaan yllättäen koronapositiiviseksi. Tartunnat henkilökunnassa tulivat ilmi, kun kaikki positiivisen koronatestin saanutta potilasta hoitaneet testattiin varmuuden vuoksi.

– Tämä on ensimmäinen tapaus vuoteen. Sinänsä yllättävää, olemme pärjänneet todella hyvin.

Halonen huomauttaa, että tartunnan saaneet työntekijät ovat periaatteessa voineet saada tartunnan muualtakin.

– Varmuudellahan sitä ei voi sanoa.

Husin mukaan sairaalan toimintaan koronatartunnat ja karanteenit eivät vaikuta, vaan sairaala toimii normaalisti. Hus tiedottaa tartunnoista tai altistumisista tarkemmin vain silloin, jos niillä on isommin vaikutusta potilaiden hoitoon.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut