Pornaisissa vielä alle 10, Loviisassa lähes 17 – Itäisen Uudenmaan kuntien työttömyysprosenttien ero kasvoi joulukuussa

Loviisan työttömyys kipusi vuodenvaihteessa jo lähelle 17 prosenttia. kuvakaappaus / Uudenmaan ely-keskus

Samu Karvala

Uudenmaan tänä aamuna julkaistun työllisyyskatsauksen mukaan kaikkien Itäisen Uudenmaan kuntien tilanne on pahentunut joulukuun aikana.

Loviisan työttömyysprosentti oli vuodenvaihteessa koko maakunnan synkin 16,8. Loviisassa oli joulukuun lopussa 1 129 työtöntä työnhakijaa. Lapinjärven ja Myrskylän prosentit ovat 14,7 ja 14.6.

Pornainen keikkui asteikon toisessa päässä. 9,2 prosentin työttömyysasteellaan se kilvoitteli Uudenmaan parhaan tittelistä Siuntion ja Mäntsälän kanssa. Noin 5 000 asukkaan Pornaisissakin oli silti 234 työtöntä.

Porvoossa oli vuodenvaihteessa 3 139 työtöntä työnhakijaa, mikä oli yli 200 enemmän kuin marraskuun lopussa. Työttömyysaste oli 12,7.

Askolan tilanne heikentyi myös joulukuun aikana. Kunnassa oli 253 henkilöä vailla työtä, joulukuun lopun työttömyysprosentiksi mitattiin 10,5.

Koko Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (Ely) kuntien alueella oli joulukuun lopussa yhteensä 116 993 työtöntä työnhakijaa, joista ilman työsuhdetta olevia oli 90 194 ja lomautettuja 26 799.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli joulukuun lopussa 13,4 %, joka on 4,9 prosenttiyksikköä vuotta aikaisempaa enemmän.

Työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa 9 126 (8,5 %) enemmän kuin marraskuun lopussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut