Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen kertoo Pornaisten kirjaston Youtube-luennolla Norjan luonnosta ja retkikohteista

Harri Ahonen on kokenut vaelluksilla jo melkein kaiken. Hän kertoo Pornaisten kunnankirjaston luennolla Norjan luonnosta ja retkeilystä, linkki luennolle löytyy kirjaston nimellä Youtubesta tai Facebook-seinältä. Petteri Arminen

Harri Ahonen kertoo maanantaina 1. helmikuuta Pornaisten kunnankirjaston luennolla sanoin ja kuvin Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, kuten Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.

Kirjaston Youtube-kanavalla lähetettävällä luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenn kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille sekä pienempään, mutta maisemallisesti erittäin dramaattiseen Möysalenin kansallispuistoon.

Kuva on Hunddalenista Norjasta. Taustalla kohoava Ristacohkka-vuori on 1689 m korkea. Harri Ahonen

Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri.

Kulkija ei voi välttyä kohtaamasta viikinkiajan tarinoita ja saagoja menneiltä ajoilta. Luennolla käsitellään yhtä niistä, Lekamöyenin saagaa.

Ahonen on kirjoittanut viisi Tammen julkaisemaa tietokirjaa. Pohjois-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuonna 2014, Keski-Skandinavian vaellusreitit helmikuussa 2016, Pohjois-Norjan rannikkoreitit 2017 ja Etelä-Skandinavian vaellusreititi 2019.

Viides kirja, Pyhän Olavin retkeilyreitit julkaistiin huhtikuussa 2020. Kaksi kirjoista on julkaistu myös Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa.

Tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahosenverkkoluentona maanantaina 1.2. kello 17.30-19.00 Pornaisten kunnankirjaston Youtube -kanavalla. Hae linkki pornainen.fi/tapahtuma tai Facebookista kirjaston sivuilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut