Askola jatkaa tiukkoja koronarajoituksia helmikuun loppuun saakka – tautitilanne huolestuttaa

Askolan kirkonkylää. Kuvituskuva Arkisto/Tanja Kuisma

Tiukat rajoitukset ja suositukset koronaviruksen leviämisen estämiseksi jatkuvat Askolan kunnassa helmikuun loppuun saakka. Entisten suositusten lisäksi kunnan johtoryhmä suosittelee kasvomaskien käyttöä yli 12-vuotiaille.

Johtoryhmä päivitti ikärajan tällä viikolla ja katsoo, että suositusta on ehdottomasti syytä noudattaa.

Kaikki yleisölle yleensä avoimet asiakastilat pidetään kiinni, eli suljettuina pysyvät esimerkiksi kunnan kaikki sisäliikuntatilat ja nuorisotilat. Kunnan järjestämä organisoitu harrastustoiminta, taiteen perusopetus mukaan lukien, on keskeytyksissä sisätiloissa. Yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta on keskeytetty myös ulkona.

Kunnan johtoryhmä suosittelee yksityisiä toimijoita sulkemaan vastaavat liikunnan ja vapaa-ajan tilansa.

Lukiolaiset opiskelevat etänä.

Askola suosittelee kasvomaskin käyttöä julkisessa liikenteessä, kaikissa julkisissa sisätiloissa, kuten esimerkiksi kaupoissa, posteissa, pankeissa ja kirjastoissa.

Maskia olisi käytettävä myös kaikissa työtiloissa lähityössä, vaikka turvavälien pitäminen olisi mahdollista. Painava suositus koskee niin julkisen kuin yksityisenkin sektorin työpaikkoja.

Etätyötä kunta suosittelee kaikille, joille se vain on mahdollista.

Maskien käyttöä suositellaan myös harrastustoiminnassa, yläkouluissa ja lukioissa oppilaille, henkilökunnalle, kiertäville työntekijöille ja vieraille.

Vanhempien tulisi käyttää maskeja varhaiskasvatuksen tiloissa esimerkiksi silloin, kun lapsia tuodaan ja haetaan.

Lisäksi maskisuositus on voimassa nuorisotyön toiminnassa ja toimitiloissa.

Lisäksi Palvelukeskus Mäntyrinteessä vierailevilta edellytetään kasvomaskien käyttöä.

Terveyskeskuksessa jaetaan kasvomaskeja niille, joiden taloudellinen tilanne on hankala. Kirjaston tiloissa on mahdollista hoitaa asioitaan asiakaskoneella, kun varaa ajan etukäteen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut