Porvoo sai valtiolta 620 000 euroa kävelyn ja pyöräilyn kehittämiseen – näihin kohteisiin rahat käytetään

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom myönsi Porvoon kaupungille avustusta kolmelle kevyen liikenteen hankkeelle yhteensä reilut 620 000 euroa.

Avustuksilla tuetaan ensisijaisesti hankkeita, joilla vaikutetaan vähentävästi liikenteen päästöihin ja lisätään kävely- ja pyöräilymatkojen määrää ja kulkutapaosuutta parantamalla arkikävelyn ja -pyöräilyn olosuhteita.

– Avustusten saaminen kolmeen hankkeeseen oli todella iloinen uutinen. Tämä on kiitos kaupungin sitoutumisesta kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden kehittämiseen ja vauhdittaa kaupungin kehittymistä hienosti, iloitsee Porvoon kaupungin liikenneinsinööri Antti Rahiala tiedotteessa.

Aleksinpuiston kävelyn ja pyöräilyn laatukäytävä välille August Eklöfin puisto (kävelysilta) - Aleksanterinkatu sai avustusta 151 639 euroa.

Näsin ja Peippolan suunnan pääreitin kehittäminen sai avustusta 370 735 euroa. Hanke sisältää pyörätien kehittämisen laatukäytävätasoiseksi Tolkkistentien ja Maistraatinkadun välillä, Maistraatinkadun parantamisen ja kehittämisen pyöräkaduksi sekä Maistraatinkadun ja Maunu Eerikinpojankadun risteyksen liikennevalo-ohjauksen, jossa pääreittiä käyttävä pyöräliikenne tunnistetaan ilmaisimilla viivytysten pienentämiseksi, Näse-Juttenkadun kehittämisen pyöräkaduksi sekä kävelysillan ja Näse-Juttenkadun välisen pyörätieyhteyden kehittämisen laatukäytävätasoiseksi.

Jokikadun pyöräkatu välillä Mannerheiminkatu ja Aleksanterinkatu sai avustusta 100 898 euroa.

Avustukset on käytettävä vuosien 2021-2022 aikana.

Kävelyn ja pyöräilyn valtionavustuksia haettavissa myös tulevina vuosina

Traficomin kävelyn ja pyöräilyn investointituet ovat haettavissa seuraavan kerran vuoden 2021 lopulla. Tarkoituksena on haun toteuttaminen vuosittain.

Hakijakunnan on osoitettava sitoutumisensa kävelyn ja pyöräilyn olosuhteiden kehittämiseen, mistä osoituksena käy esimerkiksi pyöräliikenteen edistämisohjelma.

– Hienoa, että päättäjämme osoittivat sitoutumisensa pyöräliikenteen kehittämiseen hyväksymällä Porvoon pyöräliikenteen edistämisohjelman syksyllä 2020.

– Tulevia hakukierroksia ajatellen pitää uskaltaa tehdä pyöräteiden kehittämissuunnitelmia myös ennakoivasti, jotta Porvoo pääsee osallistumaan tuleviinkin hakukierroksiin tavoittelemaan valtionavustuksia, Rahiala toteaa.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut