Uusimaalla 73 000 lukijaa - lehteä luetaan yli kielirajojen myös naapurikunnissa

Uusimaa: KMT:n tulokset yllättivät myös lehden tekijät

Lehtiryhmän johtaja Risto Kulmala ilahtui Uusimaan suurista lukijamääristä. Outi Paappanen

Uusimaa on alueensa ylivoimaisesti luetuin media, kertovat Kansallisen Mediatutkimuksen tuoreet tulokset. Uusimaa tavoittaa peräti 73 000 eri lukijaa viikoittain eri kanavissaan. Luku koostuu paperisen lehden lukijoista, näköislehden lukijoista, sekä verkkouutisten lukijoista. KMT-mittauksessa aktiivisesti eri kanavia käyttävät lasketaan aina vain yhdeksi lukijaksi.

Kansallisessa Mediatutkimuksessa (KMT) on mukana 220 suomalaista lehteä.

Paikallisista lehdistä mukana on myös Itäväylä, jonka kokonaistavoittavuus on 45 000.

– Lukijamäärämme oli erittäin positiivinen yllätys. Tiesimme, että lukijamäärämme on kasvanut, mutta 73 000 on hämmentävän suuri lukema, lehtiryhmän johtaja Risto Kulmala iloitsee.

– Lukema kertoo siitä, että meitä luetaan yli kielirajojen myös naapurikunnissa. Ja työn perässä pendelöinti Porvoon ja pääkaupunkiseudun välillä selittää varmasti osaltaan Helsingin alueen ihmisten kiinnostuksen lehteämme kohtaan.

– Lehtiperheeseemme kuuluvat tilattavina sanomalehtinä myös Loviisan Sanomat ja Sipoon Sanomat. Ne tavoittavat yhteensä 27 000 lukijaa, joten Uusimaan kanssa tämä kolmikko tavoittaa yhteensä 100 000 lukijaa viikoittain, Kulmala laskee.

Koronavuonna lukeminen on lisääntynyt valtakunnallisestikin.

– Journalistisesti tehdylle luotettavalle paikalliselle sisällölle on selkeästi tarvetta. Meillä on Uusimaan toimituksessa 12 journalismin ammattilaista, jotka työkseen seuraavat sinun kotisi lähellä tapahtuvia asioita. Meidän tehtävämme on löytää vastauksia porvoolaisia askarruttaviin asioihin ja auttaa tiedonsaannin muodossa ihmisiä arjessaan. Korona-aikana tilanteet saattavat muuttua nopeastikin. Ihmisten pitää saada tietoa näistä muutoksista, jotta arkemme sujuu paremmin poikkeusoloista huolimatta, Uusimaan päätoimittaja Marko Enberg pohtii.

– Toki tarvitsemme arjen vastapainoksia myös kevyempää luettavaa, joista erityisesti Talot kertovat -juttusarja on nostettu usein esiin lukijapalautteissamme. Tuo sarja jatkuu edelleen.

Käynnistynyt vuosikin näyttää uutisten valossa erityisen kiinnostavalta.

Koronaa ei ole vielä selätetty. Muuttuuko porvoolaisten arki koronan myötä vielä paljonkin? Milloin viimeinenkin porvoolainen on saanut rokotteen? Tekeekö Neste jätti-investointinsa Porvooseen vai Rotterdamiin? Lähteekö Porvoon keskusta kehittymään ja mihin suuntaan? Saammeko alueellemme junaradan tulevaisuudessa? Mihin suuntaan Porvoo kasvaa sitten, kun Länsiranta on rakennettu täyteen? Paranevatko alueemme palvelut ja miten kehittyy esimerkiksi vanhustenhuolto? Riittävätkö nykyiset koulumme? Lisäksi keväällä käydään monellakin tapaa poikkeukselliset ja mielenkiintoiset kuntavaalit.

– Ja totta kai näiden lisäksi arjestamme löytyy paljon hyviä juttuaiheita. Toivomme jatkossakin lukijoilta vinkkejä aiheista. Moni viime vuodenkin kiinnostava juttu sai alkunsa teiltä tulleen vihjeen tai idean pohjalta. Lehteä tehdään yhdessä lukijoiden kanssa. Lehden ja lukijan suhde on hieman kuin parisuhde.

– Lämmin kiitos lukijoillemme luottamuksesta. Pidetään toisistamme huolta ja pysytään terveenä, Enberg toivottaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut