Suomen Mensa ry:lle uusi puheenjohtaja Porvoosta

Matti Rasinaho. Arkisto/Juha Perämäki

Porvoolainen Matti Rasinaho on aloittanut Suomen Mensa ry:n puheenjohtajana.

Uuden puheenjohtajan haaveena on lisätä älykkyyteen ja koulunkäyntiin liittyvää asiasisältöä sekä tarjota etäluentoja tai pienryhmiä myös suuren yleisön saataville.

– Mensan jäsenkunnassa on alojensa asiantuntijoita, joille on tärkeää auttaa esimerkiksi lahjakkaita lapsia opintopolulla alisuoriutumisen välttämiseksi – uskon että tällainen voisi kiinnostaa lasten vanhempia ja lasten parissa työskenteleviä, Rasinaho toteaa Mensan tiedotteessa.

Mensa on kansainvälinen älykkyysjärjestö, joka on perustettu vuonna 1946. Suomen Mensa ry perustettiin vuonna 1966. Jäseniä yhdistyksessä on yli 3 000 ja toimintaa järjestetään ympäri Suomen.

Järjestön ainoa sisäänpääsykriteeri on alusta saakka ollut korkea älykkyys. Jäseneksi voi hakeutua jokainen, joka saa hyväksytystä älykkyystestistä korkeamman tuloksen kuin 98 prosenttia väestöstä.

Mensan toiminnan perustehtävät ovat tunnistaa ja edistää ihmisen älykkyyttä ihmiskunnan hyväksi, kannustaa tutkimusta älykkyyden luonteesta, ominaisuuksista ja käytöstä sekä tarjota innostava älyllinen ja sosiaalinen ympäristö jäsenilleen.

Koronavirusepidemian takia älykkyystestien järjestäminen on ollut keskeytettynä jo jonkin aikaa.

– Luotettava älykkyyden testaaminen vaatii valvotut olosuhteet ja luottamuksellisen testimateriaalin käsittelyn, joten vielä toistaiseksi sitä ei voida toteuttaa etänä. Netti on kyllä pullollaan erilaisia testejä, Rasinaho toteaa tiedotteessa.

Suomen Mensa yhdessä Ruotsin, Norjan ja Tanskan Mensojen kanssa perusti viime vuonna uuden säätiön Nordic Mensa Fundin tukemaan älykkyyttä koskevaa tutkimusta. Säätiö tukee Mensan toista perustehtävää älykkyyden edistämistä ihmiskunnan hyväksi ja sen ensimmäinen tavoite on löytää ja nostaa esiin muutamalta eri alalta älykkyyttä käsittelevä vuoden tieteellinen artikkeli.

Kommentoi

Mainos: Itä-Uudenmaan Osuuspankki

Kaikki joukolla vaurastumaan!

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut