Runeberg-palkinto Marisha Rasi-Koskiselle

Marisha Rasi-Koskinen on voittanut vuoden 2021 Runeberg-palkinnon romaanillaan REC. Neda Rasi-Koskinen

Kirjallisuuden Runeberg-palkinto on myönnetty kirjailija Marisha Rasi-Koskiselle romaanista REC (S&S).

Palkinnon saajan valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluvat kirjailija Sinikka Vuola, kriitikko Marissa Mehr ja kirjallisuudentutkija, FT Julia Tidigs.

Raadin mukaan Marisha Rasi-Koskisen romaani REC on harvinaisen rohkea proosaluomus, kerrontaa, muotoa ja tilallisuutta yhdistävä ja testaava taideteos, joka muistuttaa tarinankerronnan vaarallisesta potentiaalista. REC on myös peli, silmänkääntötemppu, vakava leikki, mysteeri ja elämys, joka avautuu uusilla lukukerroilla erilaisena.

REC on tamperelaisen Rasi-Koskisen (s. 1975) kuudes kaunokirjallinen teos. Hän on ollut kerran aiemmin Runeberg-palkintoehdokkaana, vuonna 2014 novellikokoelmallaan Vaaleanpunainen meri.

Runeberg-palkintotilaisuus järjestetään Porvoossa tänään perjantaina kello 13 alkaen. Koronarajoitusten vuoksi tilaisuus on suljettu, mutta sitä voi seurata suorana striimauksena tästä:

Runeberg-palkinto jaetaan Porvoon kaupungintalossa.

Iltapäivän aikana on luvassa myös toinen striimi, jossa raadin puheenjohtaja Sinikka Vuola haastattelee Marisha Rasi-Koskista. Katso se tästä:

Runeberg-palkitun haastattelu Porvoon kaupungintalossa.

Runeberg-palkintoehdokkaat 2021 olivat:

Selja Ahava: Nainen joka rakasti hyönteisiä (Gummerus)

Ann-Luise Bertell: Heiman (Förlaget)

Ulrika Hansson: Jaktlaget (Schildts & Söderströms)

Jari Järvelä: Klik (Tammi)

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa (WSOY)

Maria Peura: Kantajat (Otava)

Marisha Rasi-Koskinen: Rec (S&S)

Kristiina Wallin: Meduusameri (Tammi)

Valitsijaraadin muodostivat kirjailija Marja-Leena Tiainen, kriitikko Merja Leppälahti ja pohjoismaisen kirjallisuuden väitöskirjatutkija Hanna Lahdenperä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut