Askolan kuvataidekoulun nuorimmat oppilaat pääsivät maanantaina tutustumaan uusiin työtiloihinsa

Askolan kuvataidekoulun johtava opettaja Maisa Laine oli enemmän kuin tyytyväinen uusiin tiloihin vanhalla kirkonkylän koululla. Outi Paappanen

Outi Paappanen

Askolan kuvataidekoulu muutti uusiin tiloihin vanhalle kirkonkylän koululle. Vielä viikonloppuna kannettiin sisään muuttolaatikoita sekä saviuuni ja maanantaina päästiin jo aloittamaan lähiopetus nuorimpien oppilaiden kanssa.

– Käytössämme olevat kaksi luokkahuonetta ovat entistä kirjastoa. Tässä on oma sisäänkäynti ja neliöitä 110. Nyt meillä on hyvät ja väljät tilat, mikä on hyvä asia koronaakin ajatellen, johtava opettaja Maisa Laine sanoo.

Kuvataidekoulu toimi aikaisemmin yläkoululla Etevan päivätoimintakeskuksen tiloissa. Siellä jäljet piti siivota päivän päätteeksi pois. Uusissa tiloissa mahtuu tekemään isojakin töitä ja työt voi jättää huoletta yöksi kuivumaan.

– Lisäksi tämä mahdollistaa muutakin toimintaa kuten kesäleirien, aikuisten viikonloppukurssien ja koulujen iltapäiväkerhojen pyörittämisen. Ryhdyimme ideoimaan heti, kun tilat esiteltiin meille viime vuoden lopulla. Kun vain saadaan koronatilanne sellaiseksi, että voimme alkaa tosissaan kehittämään toimintaamme, niin laitamme rumban päälle, Laine iloitsee.

Luokkahuoneiden välinen seinä on puhkottu, jotta tiloja voidaan hyödyntää yhtenäisenä kokonaisuutena. Tiloissa tehtiin sisäpuolisia korjauksia ja pintoja saneerattiin. Myös ulko-ovi uusittiin ja tälle vuodelle on mahdollisesti luvassa julkisivun korjaustöitä.

Askolan teknisen johtajan, Esko Halmesmäen, mukaan kuvataidekoulun tiloihin tehdyn rakenteellisen kuntokartoituksen perusteella ei löytynyt mitään hälyttävää, mikä estäisi tilojen käytön.

Tila mahdollistaa kesäleirien, viikonloppukurssien ja iltapäiväkerhojen pyörittämisen.

– Jokainen tila tutkitaan aina erikseen, mikäli tiloille löytyy halukas käyttäjä ja päästään alustavaan sopimukseen tilojen käytöstä, Halmesmäki sanoo.

Kiinteistön muut tilat ovat vielä tyhjillään, mutta niihin on toiveissa saada toimijoita.

–  Tiloista voidaan neuvotella esimerkiksi yritysten kanssa. Kiinteistön käyttöä kartoitetaan monesta suunnasta ja tietenkin neuvotellaan kaikkien tiloja tarvitsevien kanssa. Tiloja on nyt alustavasti kartoitettu muun muassa kiinteistönhoidon tiloiksi ja kokoustiloiksi, mutta kaikki on vielä auki.

– Nyt saneeratut tilat ovat kuvataidekoulun käytössä toistaiseksi, eikä kunnalla ole osoittaa koululle muita tiloja. Ennen kuvataidekoulun siirtoa kirkonkylän koululle kartoitettiin myös muita vaihtoehtoja, Halmesmäki sanoo.

– Kävimme katsomassa vaihtoehtoista tilaa muun muassa nuorisotoimen yhteydessä, mutta se oli liian pieni tarpeisiimme, Maisa Laine sanoo.

Kuvataidekoulu on toiminut tammikuusta lähtien etänä. Tälle viikolle oli jo sovittu lähiopetusta ulkotiloissa lumileikkien ja maalaamisen merkeissä, kunnes viime viikolla tuli tieto, että alle 12-vuotiaiden harrastustoimintaa ryhdytään avaamaan.

– Meilläkin alkoi lähiopetus maanantaina alle 12-vuotiaiden ryhmillä – ohjeistuksen mukaan. Yli 12-vuotiaiden teema-ryhmillä pidetään tiistaina ja keskiviikkona suunnitellun mukainen "lähiopetuskerta" ulkona, Laine sanoo.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut