Trumpetisti Kylätasku uhkaa Marinin hallitusta työtaistelulla – "Tapahtuma-alalle yhdenvertainen kohtelu muiden alojen kanssa tai asetan ministereille osallistumiskiellon konsertteihini"

Porvoon vasemmiston puheenjohtaja Leo Kylätasku uhkaa Suomen hallitusta yhden miehen työtaistelulla, jollei kulttuuri- ja tapahtuma-alaa aleta kohdella yhdenvertaisesti muiden toimialojen kanssa. Arkisto / Outi Paappanen

Porvoon Vasemmiston puheenjohtaja, Vesterinen Yhtyeineen -orkesterin trumpetisti Leo Kylätasku lähestyy Sanna Marinin (sd.) johtamaa Suomen hallitusta työtaistelu-uhkauksella.

– Asetan ministereille yhden vuoden mittaisen omaehtoisen osallistumiskiellon konsertteihini ja annan heille vahvan suosituksen olla tuona aikana ottamatta osaa konsertteihin, teatteriesityksiin ja näihin verrattaviin tapahtumiin, Kylätasku on muotoillut viestinsä.

Ministerien tulisi välttää myös museoita ja elokuvateattereita.

Kylätasku ei ole liikkeellä läpällä, vaan kyse on haudanvakavasta asiasta. Hänen toimialansa, tapahtuma-ala, on ollut koronaviruspandemian vuoksi täysin suljettuna marraskuun lopulta lähtien, eikä valtion johdon suunnalta ole saatu minkäänlaista tietoa siitä, millä aikataululla rajoituksia aiotaan purkaa.

– Vaadin rajoituksiin yhdenvertaisuutta muiden toimialojen kanssa. Ei voi olla oikein, että vain meidät viedään konkurssiin, Kylätasku ihmettelee.

Kylätasku käyttää termiä "työtaistelu" hyvin tietoisena siitä, ettei tapahtuma-alalla ole osattu järjestäytyä eikä valvoa omia etuja muiden toimialojen tapaan.

– Siksi en voi esittää hallitukselle vaatimuksia kuin oman itseni osalta. Mietin kyllä, miten hienoa olisi ollut, jos kaikki muusikot tai valo- ja äänimiehet olisivat kieltäytyneet hoitamasta vaikkapa Linnan juhlia tässä tilanteessa.

Miten Marinin hallituksen pitäisi toimia, jotta porvoolaismuusikko olisi tyytyväinen? Hän vaatii, että tapahtuma-ala otetaan maaliskuun loppuun mennessä yhtenäisen rajoituslogiikan piiriin muiden alojen kanssa, eikä muusikoiden tai muiden alan ammattilaisten työtilaisuuksia enää estetä tai rajoiteta yhdenvertaisuusperiaatetta kunnioittamatta.

– Keski-Euroopassa on maita, joissa konserttilippu on hyväksyttävä syy poiketa ulkonaliikkumiskiellosta ja kulttuuritapahtumien ja ruokakauppojen avaamisesta puhutaan samassa yhteydessä. Meillä Suomessa melkein mitä vain voi tehdä, paitsi käydä konsertissa.

Kylätaskulla on työnantajansa Vesterinen Yhtyeineen -orkesterin hyväksyntä ulostuloonsa. Suomen suosituimpiin lukeutuva bändi on pitämässä touko–kesäkuussa kuusi areenakonserttia maan suurissa kaupungeissa.

– Isoissa areenoissa on ajatuksena se, että konsertit voitaisiin järjestää turvallisesti, viime syksyn tapaan. Meillä on niihin lipunmyyntiä pohjalla, mutta konserttien toteuttamiseksi vaadittaisiin valtiolta hyvissä ajoin selkeä suunnitelma rajoitusten purkamisesta, Kylätasku arvioi.

Osallistumiskielto ministereille ?

Osallistumiskiellon piiriin asetettavat yksityiset henkilöt: Sanna Marin, Annika Saarikko, Tytti Tuppurainen, Pekka Haavisto, Ville Skinnari, Anna-Maja Henriksson, Thomas Blomqvist, Maria Ohisalo, Antti Kaikkonen, Matti Vanhanen, Sirpa Paatero 2020, Li Andersson, Jussi Saramo, Jari Leppä, Timo Harakka, Tuula Haatainen, Mika Lintilä, Aino-Kaisa Pekonen, Krista Kiuru, Krista Mikkonen

Kylätaskun asettama osallistumiskielto koskisi aikaväliä 1.6.2021–1.6.2022, jollei tapahtuma-alan rajoituksia yhdenmukaisteta muiden toimialojen kanssa maaliskuun loppuun mennessä.

Lähde: Leo Kylätaskun tiedote

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut