Laitilat ottavat riskin: Porvoon mittainen iloinen revyy ensi kesäksi juhlavuoden kunniaksi – "Katsotaan sitten, mihin kellahdetaan"

Porvoon loistokasta historiaa ja etenkin värikästä nykyaikaa television realitysarjoineen tarjoava tuleva Juha Laitilan, Antti Taipaleen ja Satu Laitilan roolittama Porvoon kesäteatterin juhlarevyy Ilolla Porvoo 675 V saa ensi-iltansa 27. heinäkuuta.

Luvassa on vauhdikas ja iloinen sekamelska musiikkia, laulua ja naurua, humoristista runoutta ja sketsiviihdettä, imitaatiota ja dragtaidetta.

Revyy on osa Porvoo 675 -juhlavuoden ohjelmaa, ja sen esitysten lipunmyynti ja www-sivut aukeavat perjantaina 12. helmikuuta.

Tuottaja Satu Laitilan mukaan he lähtivät tekemään revyytä viime kesän kokemusten innostamana. Korona-aikana ihmiset kaipaavat irtaantumista edes pieneksi hetkeksi ja saatu kiitos sai myös puolison Juha Laitilan käsikirjoittamaan kokonaan uuden tarinan.

– Finnvitsien jälkeen teimme viime kesälle revyyn Viihde vieköön ja totesimme mallin meille sopivaksi.

Esityspaikka on siirtynyt ravintola Fabrikenin perälle, jossa se Juha Laitilan mukaan on hämärämmässä, aiempaa enemmän teatterinomaisemmassa paikassa.

Satu Laitila myöntää heidän ottavan suuren riskin, koska viranomaiset voivat laittaa lapun luukulle. Vastaavia teatteritaiteen ja musiikin riskinottajia saattaa tosin kevään mittaan ilmaantua monta muutakin.

– Tiedän, että tuotantoja on tulossa muitakin, koska esitysten tekeminen on monen henkireikä. Uskon, että loppukesästä juuri elokuussa tulee se hetki, kun esityksiä voidaan tehdä yleisölle. Meidän tuotanto on hyvässä kunnossa ja teatterisalimainen tila sopii tähän aikaan.

– Maailmanmenoa ei voi kukaan ennustaa ja voi olla, että kevään mittaan tulee vielä vaikeammat ajat. Pelkästään rokote ei meitä suojaa. Ei kannata kuitenkaan mennä asioiden edelle, Satu Laitila huomauttaa.

Revyytä lähdetään tekemään alle 200 henkilön yleisölle, mutta Laitilan mukaan se tehdään tilanteen mukaan vaikka 60 ihmiselle.

– Katsotaan sitten, mihin kellahdetaan.

Käsikirjoitus on pääasiassa Juha Laitilan käsialaa, mutta mukana on myös tamperelaista höystettä: Tankki täyteen -sarjaakin kirjoittanut Jussi Tuominen sekoittaa suomenkielistä ja ruotsinkielistä Porvoota hauskasti sekaisin.

Joukossa on historiaa ja nykyaikaa, myös Miss Porvoo -kisat vuonna 1809. Selviääköhän viimein, mitä sinä vuonna Aleksanteri I:n ja Ulla Möllensvärdin välillä oikein tapahtui?

– Muistetaan myös tämän päivän porvoolaisia tekstien kirjoittajia: artisteja lauluineen, runoilijoita ja kirjailijoita. Myös Trumpin pariskunta vierailee, mutta tämä osio tarinasta voi vielä muuttua tilanteen mukaan, Laitila sanoo ajankohtaisiin uutisiin viitaten.

Ilossa ovat mukana myös Runeberg ja Kikka, jos vain Petronella-enkeli päästää juhlimaan. Arvokkuutta tuovat Suomen presidentit rouvineen, kun Porvoon silloisen maalaiskunnan poliisiasemalle tupsahtava Jethro näyttää puolestaan kadottaneen ajan, paikan, tajun ja itsensä.

Kymmenen esityskerran joukossa näemme myös välähdyksen siitä, kun kerkkoolainen sikatilan emäntä Kismet Kymäläinen possuineen järkyttää kaikkien syömistä vahtivaa Tippa Haukkaa.

Musiikista huolehtivat Danny ja Paula Koivuniemi, Stig ja Arja Koriseva, Carola Häggkvist, Arttu Wiskari ja Alma.

Porvoon omat taiteilijat, Tapio Heinosen laulut ja Gammelbackan voimalausujat nostavat tunnelman kattoon yleisön päästessä juhlimaan Porvoota iloisin mielin kaupungin juhliessa 675 vuottaan.

Revyyn on ohjannut Otto Kanerva ja äänimaailma on Antti Taipaleen käsialaa. Tuotannosta vastaa Fast Move Oy.

Ilolla Porvoo 675 v ravintola Fabrikenissä. Ensi-ilta ke 28.7. Muut esitykset tiistai–lauantai 3.8.–14.8. Esitysaika on arkena kello 19, lauantaina kello 15. Kesto 1,5 tuntia väliajalla, ei ikärajaa. Lipunmyynti: www.taidetehdas.fi, www.lippu.fi, R-kioskit ja ovelta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut