Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsirannan suosittu kirppisalue Porvoossa vaihtuu joksikin muuksi – rantaraitin työmaalle ei ole asiaa, korvaavaa paikkaa etsitään vasta

Porvoolaisten yhteinen, kaikille avoin ja maksuton kirpputoripaikka on ensi kesänä jokin muu kuin jokivarsi Taidetehtaan rannassa.

Taidetehtaan Rantapuistossa ovat alkeneet rakentamistyöt ja tämän vuoksi puisto on suljettu pois muusta käytöstä. Alueella on nyt työkoneita ja erinäisiä kasoja.

Porvoon kaupungin kuntatekniikan mukaan paikassa ei voi järjestää kirpputoria tulevana kesäkautena.

– Puiston rantaraitti ja ranta laitureineen rakennetaan sekä varustetaan valaistuksella. Puistoa myös stabiloidaan. Kirpputorille mietitään parhaillaan korvaavaa paikkaa, kaupunginpuutarhuri Mikko Kaunisto kertoo tiedotteessaan kirppisyhteisölle.

Länsirannan kirppismyyjien Facebook-yhteisössä ovat kaupunkilaiset ehdotelleet paikkoja, joista he toivovat tulevan uuden kirppisalueen.

Kaupunginpuiston, Suiston kentän, pääkirjaston aukion ja uimahallin viereisen nurmikentän lisäksi ehdetettuina ovat Papinkadun päässä oleva aukio, Peippolan kenttä, Cittarin ruma käytävä, hiekkakenttä S-marketin vieressä ja Careerian parkkipaikka.

Alunperinkin oli tiedossa, että paikka on vain tilapäinen.

Hannele Öster

Myös Kokonhallin takana olevia nurmikenttiä ehdotetaan, samoin peräkonttikirppistä Kuninkaanportin perällä oleville parkkialueille.

Kaupunginhallituksen jäsen Jari Oksanen ehdottaa ryhmässä paikaksi vanhan Ströhön koulun sisäpiha Lundinkadulla.

Jokivarren minigolf-kentän yrittäjä Esa Suominen kertoo ehdottaneensa kirpputoria Rantakadun huoltotielle, joka kulkee joen vierustaa. Hän ei usko, että vain sunnuntaisin toimivasta kirppistapahtumasta olisi sille mitään haittaa, kun puistoalueellakin on tilaa.

Jokiranta muodostui kirpputoripaikaksi alunperin muutama vuosi sitten porvoolaisen Hannele Österin kaupungille tekemän aloitteen seurauksena.

– Alunperinkin oli tiedossa, että paikka on vain tilapäinen. Myyjiä on säästä ja päivästä riippuen ollut joskus vain 2–3 tai parhaimmillaan ranta on ollut aivan tupaten täysi väkeä. Viime kesänä aluetta laajennettiin korona takia vähän rantaan päin.

Öster kertoo alkuaan ehdottaneensa kauppatoria sunnuntaisen kirpputorin paikaksi, mutta se ei käy paikan maksullisuuden vuoksi.

– Sitäkin kokeiltiin viime kesänä. Ongelma on se, että tori on pienempi tila, jossa pitää olla joku osoittamassa myyntiruudut. Cittarin käytäväkin olisi selvittämisen arvoinen paikka, Öster lisää.

– Minigolfkentän alue olisi myös hyvä, mutta siinäkin on nurmikkoa ja tukitaanko siinä liiaksi liikennettä veneille?

Muista ehdotetuista paikoista Öster ei kelpuuttaisi nurmikoita ja pysäköintialueita kirppisalueiksi, koska nurmikot eivät kestäisi autoja ja pysäköintialueet puolestaan on tarkoitettu autoille – lisäksi niille voi tulla kiinteistön omistajan toimesta rajoituksia lyhyelläkin varoitusajalla.