Ajanvaraus yli 80-vuotiaiden koronarokotukseen aukeaa jälleen Porvoossa

Yli 80-vuotiaiden koronarokotukset jatkuvat Porvoossa. Ajanvaraus aukeaa ensi viikolla. Kuvituskuva Arkisto/Sauvo Jylhä

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusten ajanvaraus avataan uudelleen keskiviikkona 17. helmikuuta kello 8, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Kaikki koronarokotusajat varataan jatkossa ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Aikoja avataan muutama päivä kerrallaan. Jos vapaita aikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin, kaupunki kertoo tiedotteessa.

Ajanvarausta varten tarvitaan pankkikoodit tai mobiilivarmenne, ja palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Myös puhelinpalvelu avataan keskiviikkona 17. helmikuuta kello 8. Ajanvarausnumero on 040 145 5000.

Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Numeroon soitetaan vain kerran ja sen jälkeen odotetaan takaisinsoittoa. Takaisinsoittoja tehdään, kun aikoja on varattavissa.

Keskiviikkona pääsee varaamaan koronarokotusaikoja perjantaille 19. helmikuuta ja sitä seuraavalle viikolle.

– Takaisinsoittojonossa on enää noin 130 puhelua, ja kaikille jonossa oleville soitetaan maanantaina tai tiistaina. Jos joku ei vielä keskiviikkoaamuun mennessä ole saanut ajanvaraussoittoa, puhelu ei jostain syystä ole rekisteröitynyt jonoon. Pahoittelemme, jos näin on käynyt, ja näissä tilanteissa pyydämme joko soittamaan vielä kerran tai varaamaan ajan sähköisestä järjestelmästä, kehittämisjohtaja Katja Blomberg sanoo.

Tällä hetkellä koronarokotuksia annetaan myös riskiryhmään 1 kuuluville 65-69 -vuotiaille. Rokotusajan on voinut varata vain sähköisesti palvelusta koronarokotusaika.fi, ja se on edelleen ensisijainen tapa.

Riskiryhmään kuuluville rokotusaikoja on muutama sata, ja niitä avataan aina muutama päivä kerrallaan. Jos vapaita aikoja ei näy, täytyy palveluun palata myöhemmin uudelleen.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, myös riskiryhmään kuuluvat voivat saada rokotusajan puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelu avataan keskiviikkona 17. helmikuuta kello 8. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Numeroon soitetaan vain kerran ja sen jälkeen jäädään odottamaan takaisinsoittoa. Takaisinsoittoja tehdään, kun aikoja on varattavissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut