Gammelbackan päiväkodissa koronavirustartunta – 40 altistunut

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Gammelbackan päiväkodissa on todettu koronavirustartunta, jolle on altistunut noin 40 henkilöä.

Asiasta saatiin tieto maanantaiaamuna samaan aikaan, kun moni lapsi oli tulossa hoitoon. Useat tartunnalle altistuneet lapset ja heidän huoltajansa saivat asiasta tiedon saapuessaan aamulla päiväkodille. He joutuivat palaamaan takaisin kotiinsa ja altistuneet lapset jäävät karanteeniin. Lapset, jotka eivät ole altistuneet, jatkavat normaalisti päiväkodissa.

Tartunnan saanut on kotihoidossa, ja hänet on määrätty eristykseen.

Terveydenhuoltoviranomaiset ottavat yhteyttä henkilökohtaisesti altistuneisiin viimeistään tiistaina 16. helmikuuta. Altistuneet määrätään kotikaranteeniin, ja he saavat karanteeniohjeet.

Altistuneiden henkilöiden perheenjäseniä ei määrätä karanteeniin, koska he eivät ole olleet tekemisissä tartunnan saaneen kanssa. Karanteeniin määrättyjen sisarukset voivat mennä kouluun ja päiväkotiin.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen muistuttaa kaupungin tiedotteessa, että päiväkotiin, kouluun tai töihin saa mennä vain täysin terveenä.

– Lievissäkin flunssaoireissa täytyy jäädä kotiin matalalla kynnyksellä ja hakeutua koronatestiin, Silvennoinen korostaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut