Kaupungin valot houkuttelivat viikonloppuna, some täyttyi kuvista ja kävelysillan tekstiviestiteos oli menestys kosintoja myöten

Viikonlopun valofestivaali Porvoon valot onnistui erinomaisesti. Tuhannet kaupunkilaiset jalkautuivat kolmen illan aikana nauttimaan tapahtumasta, mutta pahoilta ruuhkapiikeiltä vältyttiin.

Hinthaara–Boen ja Vessöön vapaapalokunnat sekä paikallinen Spr kiersivät tapahtuma-alueella valmiina puuttumaan tilanteeseen, jos väkeä olisi pakkautunut liian tiiviisti yhteen.

– Palokuntapäällikön mukaan kaikki sujui erinomaisesti, eikä edes ruuhkaisimpaan aikaan tarvinnut huomautella turvaväleistä, tapahtumasuunnittelija Katarina Broas kertoo.

Tarkkaa tietoa väkimääristä ei ole.

– Koska tiettyä reittiä ei ollut, kävijät hajautuivat hyvin yli 60 hehtaarin alueelle. Esimerkiksi Raatihuoneen torilta saattoi lähteä neljään eri suuntaan. Tämä vaikutti hyvältä ratkaisulta, Broas sanoo.

Ruuhkia syntyi jonkin verran esimerkiksi Raatihuoneentorilta kirkolle johtavalla kapealla Flensborgintörmällä.

Kävelysilta oli tänä vuonna menestys.

– Kaikkialla oli kuitenkin mahdollisuus ottaa etäisyyttä ja ihmiset kulkivat todella fiksusti, Broas kiittelee.

Myös kohteiden sijoittelu oli mietitty niin, että ihmiset hajaantuisivat mahdollisimman laajalle alueelle.

Sosiaalinen media täyttyi kuvista ja videoista, mistä Broas on erityisen kiitollinen.

– Ihmiset ovat todella nauttineet tästä tapahtumasta. Hyvää palautetta tuli myös siitä, että kohteet olivat niin erilaisia keskenään. Taidetehdas oli värikäs, moderni ja raikas, kuten Taidetehtaan kuuluukin olla. Runeberginpuiston pienteos oli suuren aiheen äärellä vaikuttava. Citymarketin käytävä näytti kaikille, kuinka erilaisiksi kaupunkitiloja voi valoilla muuttaakaan.

Broas kertoo itse vaikuttuneensa erityisesti Marikki Hakolan videoteoksesta Raatihuoneen torilla sekä Aleksi Hakalan ja Frans Anderssonin Näsinmäen rinteeseen rakentamasta Kaarna-teoksesta.

– Tietyllä tavalla nämä erilliset teokset puhuivat keskenään ja kertoivat historiaa meille tässä ajassa eläville, Broas pohtii.

Näsinmäen valo- ja äänimaisema oli kokonaisuutena vaikuttava.

– Näsinmäki on upea, valtava alue, joka hiukan unohtuu arjessa. Nyt se heräsi henkiin todella tyylikkäästi.

Myös juhlavasti valaistu näköalapaikka Näsinkivi ihastutti viikonloppuna väkeä siinä määrin, että sen valaistuksesta on jo toivottu pysyvää elementtiä kaupunkiin.

– Tämä on hyvä ajatus, josta on syytä keskustella. Se on komea kivi ja valaistus toi sen valtavan koon esille. Näsinkivi voi olla monelle ehkä uusikin tuttavuus, Broas sanoo.

Viime vuoden valofestivaalista tutuksi tullut kävelysilta oli tänä vuonna menestys. Sillan valoteoksen kautta saattoi lähettää tekstiviestiterveisiä ja mahdollisuutta käytettiin vilkkaasti.

– Ihania viestejä! Sillan teksteissä nähtiin myös ainakin pari kosintaa ja myöntävä vastauskin, Broas iloitsee.

Viestien yhteismäärää ei ole vielä laskettu, mutta niitä lähetettiin kolmen illan eli yhteensä yhdeksän tunnin aikana satoja.

– Vilkkainta oli lauantaina, jolloin viivettä oli noin puolisen tuntia. Muutoin viestit tulivat sillalle hyvinkin nopeasti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut