Sipoossa jatketaan koronarajoituksia maaliskuun loppuun

Kuvituskuva. Marja Tarvainen/Arkisto

Sipoon kunta on päättänyt jatkaa kaikkia tällä hetkellä voimassa olevia koronasuosituksia ja -rajoituksia maaliskuun loppuun asti.

– Tartuntamäärät ovat jatkaneet nousua Uudellamaalla ja Sipoossa. Nyt olemme tartuntamäärissä samanlaisessa tilanteessa kuin marras-joulukuun tartuntahuipun aikaan. Samaan aikaan virusmuunnokset lisäävät tilanteen vakavuutta, sanoo kunnanjohtaja Mikael Grannas kunnan tiedotteessa.

Jos epidemiatilanne sitä vaatii, kunta arvioi rajoituksia ja suosituksia uudelleen.

Käytännössä rajoitusten ja suositusten jatkaminen tarkoittaa, että esimerkiksi kirjastoissa ei edelleenkään saa oleskella ja aikuisten ryhmäharrastuksia suositellaan edelleen keskeytettäväksi niin ulkona kuin sisätiloissa. Alle 20-vuotiaiden harrastustoimintaa voi järjestää rajatusti ja turvallisuusohjeita noudattaen.

Lukiot jatkavat viime viikolla alkanutta vuorotteluopetusta. Sipoon opisto järjestää etäopetusta siltä osin kuin opetusta on järkevää järjestää etänä aiemmin sovittujen poikkeusten lisäksi. Kunnan nuorisotilat Nuorkka ja Pleissi pidetään avoinna, mutta nuorisotiloissa asioivilta edellytetään kasvomaskin käyttöä iästä riippumatta.

Tiedotteessa kerrotaan, että kunta peruu kaikki kunnan järjestämät yleisötilaisuudet maaliskuun loppuun asti ja kehottaa myös muita järjestäjiä noudattamaan aluehallintoviraston määräyksiä yleisötilaisuuksista. Myöskään yksityistilaisuuksia, kuten perhetapahtumia, ei suositella järjestettävän.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut