Porvoo sijoittui sarjassaan viidenneksi EK:n Kuntarankingissa

Porvoo pärjää yleensä heikohkosti yritysilmapiiriä mittaavissa tutkimuksissa, joten hyvä sijoitus EK:n Kuntarankingissa on iloinen uutinen. Arkisto/Samu Karvala

Jyrki Hämäläinen

Porvoo sijoittui viidenneksi Elinkeinoelämän keskusliiton Kuntaranking-tutkimuksessa alle 50 000 asukkaan kuntalistauksessa – tosin kaupungin asukasluku on jo jonkin matkaa tämän virstanpylvään yläpuolella.

Porvoon edellä olivat edelliskerran kärkikaksikko Lieto ja Naantali sekä Hyvinkää ja Järvenpää. Edellisessä vuoden 2019 selvityksessä Porvoon sijaluku oli 10:s.

EK:n Kuntaranking mittaa Suomen eri alueiden vetovoimaisuutta yritystoiminnan kannalta. Tutkimuksessa hyödynnettiin kahdentyyppistä aineistoa: yrityksille suunnattua kyselyä sekä aluekohtaisia kuntatalous- ja yrittäjyystilastoja.

Tutkimuksessa mitataan arvioita muun muassa paikallisesta elinkeinopolitiikasta, sijaintipaikan sopivuudesta ja yleisestä yritysilmapiiristä.

Vertailuun otettiin mukaan 25 seutukuntaa, joista yrityskyselyssä saatiin eniten vastauksia ja vertailutietoa. Porvoon seutukunta ei yltänyt tähän joukkoon.

– Pääpaino tutkimuksessamme on kuitenkin seututason tarkastelussa ja kuntakohtainen tuloslistaus on luonteeltaan hyvin suuntaa-antava, EK:n johtava asiantuntija Jari Huovinen kertoo.

Seutukuntien ykkönen oli Seinäjoki, joka oli myös kuntakohtaisen rankingin ykkönen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut