Kartanon puutarha inspiroi Airi Kalliota, joka aikoo loihtia Söderkullaan romanttishenkisen kakkukahvila-ravintolan

Airi ja Leo-Matti Kallio kertovat, että Söderkullan Kakkukartanoon on tekeillä oma nimikkotee. Ulla Yliherne

Ulla Yliherne

Romanttinen, naisellinen, 1900-luvun alkupuolen runsaan kauneuden Belle Époquen henkeä huokuva. Sellaisen maailman yrittäjä ja restaurointimaalarimestari Airi Kallio aikoo loihtia Söderkullan kartanon ensimmäiseen kerrokseen.

Sipoon tekninen valiokunta vahvisti viime viikon kokouksessaan, että kunta vuokraa Söderkullan kartanon ravintolatilat Kallion vuonna 1983 perustamalle perheyritykselle.

Airi Kallio tunnetaan Vanhassa Porvoossa sijaitsevasta Tee- ja Kahvihuone Helmestä sekä Loviisan kappelin kahvila-ravintolasta.

Sipoossa Söderkullan Kakkukartano nimeä kantavan kahvila-ravintolan on tarkoitus avata ovensa toukokuussa.

Ennen avajaisia ravintolatila kokee kuitenkin ison remontin. Siinä Kallio haluaa kunnioittaa vuonna 1908 valmistuneen kartanon päärakennuksen alkuperäistä ajankuvaa.

– Kaikki lähtee rakkaudesta vanhoihin taloihin. Haluan, että nämä hienot rakennukset ovat yleisölle avoimia, hän sanoo.

Sisustuksen värimaailmaan haetaan inspiraatiota kartanon puutarhasta, joka teki Kallioon vaikutuksen jo parikymmentä vuotta sitten.

– Paikallinen pankki järjesti täällä silloin kutsuvierastilaisuuden. Silloinkin kartanon tulevaisuus oli stand by -tilassa, kun Sipoon kunta pohti, myisikö vai vuokraisiko se rakennuksen, Kallio muistelee.

Nyt kartanon ensimmäisen kerroksen aulatilasta on tulossa tarjoiluhuone ja ravintolatilan yhteyteen rakentuu teemyymälä. Sieltä saa tulevaisuudesta Söderkullan kartanon omaa nimikkoteetä, jonka käsin sekoittamisesta vastaa Airi Kallion poika ja yrityksen toimitusjohtaja Leo-Matti Kallio.

– Kiinnostukseni teetä kohtaan on lähtöisin lapsuudenkodistani, sillä meillä ei ole koskaan juotu kahvia. Hieno tee on yksi yrityksemme ylpeydenaiheista, Leo-Matti Kallio sanoo.

Airi Kallion on tavoitteenaan tuoda myös taidetta tulevaan Kakkukartanoon.

– Ajatuksena on, että nuoret taiteilijat voisivat tuoda töitään tänne esille. Näyttelytyöt vaihtuisivat kuukausittain.

Taiteilijahaun ohella yritys hakee myös 2–3 työntekijää Söderkullan kartanoon.

Kallio toivoo voivansa vaikuttaa myös Sipoon matkailun kehittymiseen.

– Kun koronatilanne helpottaa näen mahdollisuutena, että voisimme ottaa ryhmämatkalaisia vastaan Sipooseen. Söderkullan kartanolla on hyvä parkkipaikat esimerkiksi busseja ajatellen, hän sanoo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut