Tom Liljestrandista Loviisan uuden kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Kuvituskuva. Arkisto/Päivi Taskinen-Kekki

Loviisan kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan keskiviikkona 17. helmikuuta erottaa nykyisen kaupunginhallituksen. Kaupunginvaltuusto mittasi kaupunginhallituksen nauttiman luottamuksen, ja äänestystuloksen perusteella 30–4, yksi poissa, kaupunginvaltuusto totesi, ettei kaupunginhallitus nauti sen luottamusta.

Uuden kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tom Liljestrand (RKP). Hänen varallaan on Stefan Thesslund.

Ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Arja Isotalo, SDP (varalla Satu Hämäläinen) ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Juha Karvonen, Kok. (Mia Heijnsbroek-Wirén).

Kaupunginhallituksen muut jäsenet ovat: RKP: Lotte-Marie Uutinen (Marina Bruce), Leif Skogster (Jonna Hinttaniemi), Mikael Karlsson (Roger Turku), Eva Sederholm (Nina Björkman-Nysten), SPD: Jari Kekkonen (Toni Paakkarinen) ja PS: Paula Siljander (Demareihin siirtynyt Veli-Matti Mettinen).

Kaupunginhallituksen erottamiseen johtanut kärhämä sai alkunsa, kun aiemman hallituksen puheenjohtaja Mia Heijnsbroek-Wirén oli siirtynyt Rkp:stä Kokoomuksen valtuustoryhmään, ja ilmoittanut jättävänsä puheenjohtajan tehtävät, mutta jäävänsä silti hallituksen jäseneksi. Ruotsalainen kansanpuolue teki tuolloin aloitteen koko kaupunginhallituksen erottamisesta, sillä kuntalain mukaan vain yhtä hallituksen jäsentä ei voi erottaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut