Iäkkäimmät ovat Askolassa jo saaneet koronarokotteen – rokotuspaikka on jatkossa yläkoulun liikuntasali

Terveydenhoitaja Kaarina Järvenpää pisti torstaina koronarokotteita ajanvarauksen tehneelle ikäluokalle Askolan koulun liikuntasalissa, johon on rakennettu rokotuspiste joukkorokotuksia varten. Outi Paappanen

Tanja Kuisma

Askolassa ryhdyttiin torstaina rokottamaan ajanvarauksella ensimmäiseen riskiryhmään kuuluvia vuonna 1952–1956 syntyneiden ikäryhmää. Heidän rokotuksensa jatkuvat viikolla 9.

Samalla otettiin käyttöön joukkorokotuksia varten Askolan koulun liikuntasaliin rakennettu rokotuspaikka. Siellä työskenteli ensimmäisenä päivänä torstaina kahden henkilön rokotustiimi. Terveyskeskuksessa ei koronarokotteita enää saa.

Astra Zenecan rokotetta pistettiin olkapäihin verkkaiseen tahtiin.

– Käytämme sähköistä koronaroksotusaika.fi-verkkopalvelua ajanvaraukseen, sitä kautta ihmiset ovat aikansa varanneet. Seuraamme ensin, miten tämä sujuu ensiksi pelkästään sähköisellä ajanvarauksella. Katsotaan myöhemmin, tarvitaanko rinnalle puhelinajanvarausta, hoitotyön johtaja Satu Kanerva sanoo.

Askola jatkaa tiukkoja koronarajoituksia helmikuun loppuun saakka – tautitilanne huolestuttaa

Rokotteiden saatavuudesta riippuen on talviloman jälkeiselle viikolle 9 suunniteltu alustavasti 75–80-vuotiaiden ikäryhmän rokotusten aloittaminen.

– He saavat kotiin kutsukirjeen ja rokotusaika on mahdollista varata sekä puhelimitse että sähköisen ajanvarauksen kautta. Katsotaan nyt, miten sitä Modernan rokotetta saadaan Itä-Uudellemaalle ja miten se jaetaan kuntiin.

Ensi viikolla ensimmäiset tehosterokotukset Askolassa.

Iäkkäimmät yli 80-vuotiaat askolalaiset ovat lähes kaikki jo saaneet rokotteen kriittisen sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstön ohella.

– Yli 80-vuotiaiden tehosterokotuksia Pfizerin rokotteella jatketaan liikuntasalissa ensi ja sitä seuraavalla viikolla. He saivat henkilökohtaisen kutsun puhelimitse ja ensimmäiset annokset terveyskeskuksessa, mutta tehosterokotukset annetaan liikuntasalissa, jossa on hyvin tilaa ja pystyy noudattamaan turvavälejä.

– Rokottamisen jälkeen on odotettava 15 minuuttia, ja siihen terveyskeskuksen tilat olivat vähän haastavat, Kanerva lisää.

Porvoossa ei kuitenkaan olla näillä näkymin ottamassa käyttöön suuria liikuntatiloja koronarokottamista varten, joskin kaupungin yhteistyötä yksityisten kanssa enteilee maanantaina päättyvä, koronarokotuksia koskeva kilpailutus.

Askolan koulussa on todettu koronavirustartunta – altistuneita iso joukko

Porvoossa ei ole ainakaan vielä näköpiirissä liikuntahallien käyttöä koronarokottamisissa – kilpailutus yksityisten kanssa päättyy maanantaina

Tautitilanne heikkeni jyrkästi kahdessa viikossa Askolassa – "Olemme nyt samassa tilanteessa kuin muutkin"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut