Porvoossa ei ole ainakaan vielä näköpiirissä liikuntahallien käyttöä koronarokottamisissa – kilpailutus yksityisten kanssa päättyy maanantaina

Rokotteiden niukka saatavuus vaikuttaa olevan este joukkorokottamisten aloittamiselle sellaisella volyymillä, että sitä varten tarvittaisiin liikuntasalien suuruiset tilat. Kuvituskuva koronatestissä käyneille tutusta paikasta Kevätkummun sairaalan alueelta. Tanja Kuisma

Tanja Kuisma

Porvoossa ei ole kaupungilla toistaiseksi suunnitelmissa käyttää urheilu- tai liikuntahalleja joukkorokottamisiin.

Väestö on kuitenkin 10-kertainen Askolaan nähden, jossa torstaina otettiin käyttöön yläkoulun liikuntasali massarokottamisen paikkana.

Iäkkäimmät ovat Askolassa jo saaneet koronarokotteen – rokotuspaikka on jatkossa yläkoulun liikuntasali

– Joukkorokottamisethan riippuvat rokotteiden saatavuudesta ja soveltuvuudesta, Porvoon sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen huomauttaa.

– Saamme viikko kerrallaan tiedon määrästä, eikä massarokotusten vaatimia määriä ole lähiviikkoina käytettävissä, hän selventää.

Rokottamiset kohdentuvat Porvoossakin nyt yli 80-vuotiaisiin ja alle 70-vuotiaisiin. Alustava arvio on, että 70–80-vuotiaiden rokottaminen alkaisi maalis-huhtikuussa.

Rokotukset Porvoon palvelutaloissa on nyt saatu päätökseen – riskiryhmärokotuksia laajennetaan 60-vuotiaisiin

Massarokottamisessa kaupunki supistaisi terveyskeskuksen toimintaa ja tekisi yhteistyötä yksityisten kanssa, jolloin paikkojakin olisi useita.

Yksityisten rokottamisissa ne vastaavat itse myös toimitilaratkaisuista vuokrauksineen.

– Kilpailutus yhteistyöstä yksityisten kanssa on yhä kesken ja päättyy 22. helmikuuta. Sen jälkeen voimme vastata tarkemmin, Silvennoinen lisää.

Tartunnat lähtivät taas nousuun Porvoossa – tänään jo kolme tartuntaa

Huhtisen päiväkodissa koronavirustartunta – 13 altistunut

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut