Nuorisotiloihin pienryhmätoimintaa ensi viikosta alkaen – Porvoo ei höllennä koronarajoituksia juurikaan

Porvoon sivistysjohtaja Sari Gustafssonin mukaan kaupungin nuorisotiloissa aletaan tarjoamaan ohjattua toimintaa murrosikäisille pienryhmissä. Arkisto / Aada Hotti

Porvoon kaupunki avaa nuorisotilojen toimintaa rajoitetusti.

Nuorisotilat pysyvät edelleen kiinni, mutta maanantaista 22. helmikuuta alkaen niissä voidaan järjestää ryhmätoimintaa alle 10 hengen ryhmissä. Ryhmiin on ennakkoilmoittautuminen, ja toiminta järjestetään terveysturvallisesti.

– Pyrimme näin tarjoamaan ohjattua toimintaa erityisesti niille murrosikäisille, jotka kokoontuvat tällä hetkellä viettämään vapaa-aikaansa esimerkiksi kauppakeskuksissa, sivistysjohtaja Sari Gustafsson sanoo kaupungin tiedotteessa.

Toinen hiukan höllentyvä rajoitus koskee kansalaisopiston tutkintoon johtavien koulutusten tenttejä ja tasokokeita sekä maahanmuuttajien ohjauspisteen henkilökohtaista neuvontaa. Näitä voidaan järjestää lähitoimintana 1. maaliskuuta alkaen.

Muilta osin Porvoon koronarajoitukset ja -suositukset jatkuvat pääsääntöisesti ennallaan 7. maaliskuuta asti.

– Porvoon tartuntatilanne on tällä hetkellä rauhallisempi, mutta Uudellamaalla tilanne on kääntynyt selkeästi huonompaan suuntaan, kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula perustelee.

Porvoon kaupungin johtoryhmä on linjannut, että koulujen ja päiväkotien toiminnan turvaamisen pitäisi olla etusijalla, kun koronarajoituksia voidaan ryhtyä purkamaan.

– Ensi viikolla koululaisilla on talviloma. Kaupunki järjestää myös tänä vuonna koululaisille ohjelmaa talvilomaviikolla. Suuri osa toiminnasta toteutetaan virtuaalisesti. Lisäksi ohjattua toimintaa järjestetään ulkona alle 12-vuotiaille ja kaikenikäisiä kannustetaan omatoimiseen ulkoiluun, Sari Gustafsson muistuttaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut