75–80-vuotiaat voivat varata aikoja koronarokukseen tämän viikon torstaista alkaen

Porvoon kaupunki aloittaa 75–80-vuotiaiden, eli vuonna 1946 tai aikaisemmin syntyneiden, koronarokotukset maaliskuun ensimmäisellä viikolla. Ajanvaraus avataan torstaina 25. helmikuuta kello 8.

– Käynnistämme yli 75-vuotiaiden rokotukset limittäin yli 80-vuotiaiden kanssa. Yli 80-vuotiaitakin on vielä rokottamatta, ja kannustammekin kaikkia saapumaan rokotukseen. Myös ikääntyneitä porvoolaisia sukulaisia, tuttavia tai naapureita kannattaa muistuttaa rokotuksen tärkeydestä, sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen sanoo tiedotteessa.

Yli 75-vuotiaat saavat tällä viikolla kotiin kirjeen koronarokotuksista. Ikäryhmään kuuluu noin 2 000 henkilöä ja heille soveltuvia rokotteita saadaan vaihtelevasti noin 500 viikossa.

Yli 69-vuotiaat rokotetaan ikäryhmän mukaan.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja sitä iäkkäämpiä riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä ei rokoteta riskiryhmänä, vaan heidät rokotetaan oman ikäryhmän mukana.

Näillä näkymin 69–74-vuotiaiden rokotukset ajoittuvat huhtikuulle.

– Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotteita on saatavilla. Myös rokotteiden soveltuvuus eri ikäisille vaikuttaa rokotusjärjestykseen, kehittämisjohtaja Katja Blomberg kertoo.

Rokotusaika varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi.

Rokotusaikoja avataan muutama päivä kerrallaan. Jos vapaita aikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin. Ajanvarausta varten tarvitaan pankkikoodit tai mobiilivarmenne. Palvelussa voi varata ajan myös toisen puolesta.

Jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen, rokotusajan saa myös puhelimitse. Ajanvarausnumero on 040 145 5000. Puhelimessa on takaisinsoittopalvelu. Soita vain kerran ja odota takaisinsoittoa. Takaisinsoittoja tehdään, kun aikoja on varattavissa.

Ensisijaisesti rokotukset annetaan terveysasemalla. Joissain tilanteissa rokotuksen voi saada kotona, esimerkiksi liikuntakyvyttömät omaishoidon tai kotihoidon asiakkaat. Asia arvioidaan takaisinsoittopuhelun aikana.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut