Pukkilassa koronatartuntojen ilmaantuvuusluku räjähti maan korkeimmaksi – kunnanjohtajalta voimakas vetoomus kuntalaisille

Pukkilan koronaluvut ovat nousseet huolestuttavasti viimeisen kahden viikon aikana. Kuvituskuva Arkisto/Julia Roine

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on noussut Pukkilassa viimeisen kahden viikon aikana huolestuttavasti.

Tartuntoja 14 vuorokaudessa 100 000 asukasta kohti on pienessä kunnassa nyt runsaasti yli 700, mikä on maan korkein lukema.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan tartuntoja oli kirjattu kunnassa maanantaihin mennessä 23. Kunnassa on noin 1 900 asukasta.

Päijät-Hämeen koronapandemiatyöryhmä linjasi maanantaina, että myös Pukkilassa ovat voimassa rajoitustoimenpiteet. Esimerkiksi kokoontumisrajoituksia jatketaan maaliskuun loppuun saakka.

Kunnanjohtaja Juha Rehula vetoaa kunnan nettisivuilla voimakkaasti kuntalaisiin, että he käyttäisivät kasvomaskia, minimoisivat kohtaamistilanteet ja huolehtisivat turvaetäisyyksistä sekä käsihygieniasta.

– Tartuntatautilain mukainen karanteeni on viranomaispäätös, jota karanteeniin asetettujen tulee noudattaa, Rehula myös muistuttaa.

Kunnan järjestämissä palveluissa tartuntoja on tullut ilmi kolme. Niihin liittyy myös joukkoaltistumisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut