Askolan yläkoulussa toinen koronatartunta – tieto altistumisista huoltajille vasta hiihtoloman jo alettua

Askolan yläkoulun uudessa tartuntatapauksessa tieto tavoitti altistuneiden oppilaiden huoltajat hitaasti. Kuvituskuva Arkisto/Armi Suojanen

Marita itävuori

Yläkoulussa Askolassa on todettu toinen koronavirustartunta. Tartunnalle on koulussa altistunut noin 20 ihmistä perjantaina 19. helmikuuta.

Koulu sai tiedon uudesta tartunnasta ja altistumisista vasta viikonlopun jälkeen. Siksi tilanteesta voitiin tiedottaa altistuneiden huoltajille Wilman kautta vasta tämän viikon alussa.

Tiedonkulkua hidasti osaltaan se, että koulussa on sekä askolalaisia että pukkilalaisia. Pukkila kuuluu Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymään, Askola puolestaan Husiin.

Pukkilassa koronatartuntatilanne on kahden viikon aikana huonontunut merkittävästi. Pukkilan kirkonkylän koulu oli etäopetuksessa viime viikon.

Askolan yläkoulussa todettiin ensimmäinen koronavirustartunta 16. helmikuuta. Altistuneita oli myös silloin noin 20.

– Uusi tartunta on sitä samaa, uusia tapauksia on tullut jonkin verran, Askolan sivistystoimenjohtaja Pirkko Hynninen kertoo.

– Pukkilalaisten osalta terveysviranomainen on Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä. Askola kuuluu puolestaan Helsingin puolen Husiin. Sieltä on ilmoitettu, että joitakin samaan tapaukseen liittyen on tullut joitakin lisää.

– Nyt kun on hiihtoloma, niin on niin pian kuin mahdollista, kun on saatu tietoa terveydenhuollon viranomaisilta, niin koulu on kyseisille huoltajille tiedottanut. Aikaisemmin ei voi tiedottaa, ennen kuin tieto on varma, jos nyt vaikka huhua olisi ollut. Emme voi kävellä terveydenhuoltoviranomaisten yli.

Sivistystoimenjohtaja Hynninen toivoo, että huoltajat seuraavat Wilmaa myös hiihtoloman aikana. Askolan kouluissa on myös jatkuvasti muistutettu vahvasta maskisuosituksesta.

Askolassa toiselle tartunnalle altistuneet oppilaat on asetettu karanteeniin ja he siirtyvät etäopetukseen hiihtoloman jälkeen, eli 1.–5. maaliskuuta väliseksi ajaksi.

Muiden oppilaiden koulunkäynti jatkuu 4. jakson työjärjestyksen mukaisesti maanantaina 1. maaliskuuta.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut