Pornaisissa Parkkojan koulussa joukkoaltistuminen – koronavirus saattaa olla muuntovirusta

Parkkojan koulussa Pornaisissa on todettu joukkoaltistuminen. Kuvituskuva Arkisto/Marko Enberg

Pornaisissa Parkkojan koulussa on noin 25 ihmistä altistunut koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö viime viikon lopulla, 18.-19. helmikuuta.

Altistuneet oppilaat asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneiden huoltajiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta.

Todettu koronavirus on seulontatestissä osoittautunut s-geeninegatiiviseksi, jolloin muuntoviruksen todennäköisyys on 50 prosenttia. Muuntoviruksen arvioidaan olevan herkemmin leviävä, jonka vuoksi toimenpiteet ovat laajempia ja voimakkaampia, Keusote tiedottaa.

Mikäli epäily altistumisesta herää, terveydentilaa on syytä seurata tavallista aktiivisemmin. Lisäksi liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena on vältettävä. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudutaan koronavirustestiin ja jäädään kotiin, kunnes koronavirustulos on valmis ja se on negatiivinen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut