Raatihuoneentorista ehkä teematori – pitkälle kiistalle vihdoin loppu?

Torikauppa Raatihuoneentorilla on ollut kiistelty aihe jo vuosia. Arkisto/Juha Perämäki

Ensi kesänä Raatihuoneentorilla Vanhassa Porvoossa järjestetään teematapahtumia ja tutut myyntikojut saavat väistyä.

Kaupunkikehityslautakunta käsittelee muutosta kokouksessaan maaliskuun alussa.

Raatihuoneentorin käytöstä on kiivailtu Porvoossa pitkään. Lautakunnan käsittelyyn tulevassa esityksessä teematoritapahtumia olisi kuusi kertaa huhtikuusta syyskuuhun, ajankohtaan sopivan teeman mukaisesti, 3–5 päivää kestävinä tapahtumina. Teemapäiviin sisältyisi myös kulttuuritarjontaa, eli erilaisia esityksiä ja työpajoja.

Torimyynnin vaihtamista teematoreihin on esittänyt Porvoon Museotori ry.

Teematorien on tarkoitus juhlistaa myös 675-vuotisjuhliaan viettävää Porvoota.

Apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz toteaa kaupungin tiedotteessa, että Raatihuoneentori sopii teematoritoimintaan hyvin. Päivi Dietrich Porvoon Museotori ry:stä uskoo, että teematorit monipuolistavat torin käyttöä, tuovat uutta asiakaskuntaa ja kiinnostavat myös paikallisia asukkaita.

Torille on tarkoitus tuoda paikallisia tuotteita tuottajatorien muodossa, porvoolaista kulttuuritarjontaa, kuten musiikkia ja näyttämötaidetta. Tapahtumien järjestämisestä vastaisi Porvoon Museotori ry:n nimeämä tapahtumatoimikunta. Yhdistys ja toimikunta tekevät puolestaan yhteistyötä muiden tahojen, kuten Vanhan Porvoon kauppiasyhdistyksen, Porvoon Elävä Keskusta ry:n, Porvoon kaupungin, asukasyhdistyksen ja Porvoon museon kanssa.

Fredrick von Schoultz huomauttaa, että järjestelyissä on otettava huomioon voimassa olevat koronarajoitukset.

Teematoimintaa on tarkoitus järjestää tulevana kesäkautena kokeiluluonteisesti . Uutta torikonseptia on hyvä kokeilla aikana, jolloin matkailu elää murrosvaihetta. Kokemusten perusteella päätetään toiminnan jatkosta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut