VBO uusii kolme kauppaa Itä-Uudellamaalla tänä vuonna – taustalla ketjujen konseptiuudistukset ja uudet kylmäainemääräykset.

VBO uusii Askolan kirkonkylän Salen syksyllä. Monninkylän vuoro on myöhemmin. Outi Paappanen

Jyrki Hämäläinen

Osuuskauppa Varuboden-Osla uudistaa tänä vuonna kolmea myymäläänsä Itä-Uudellamaalla. Keväällä uuden ilmeen saa Kevätkummun S-market, ja syksyllä sitä suuremmassa remontissa ovat Porvoon Huhtisen ja Askolan kirkonkylän Salet.

Kevätkummun S-market laajeni merkittävästi vuonna 2015, joten esimerkiksi kylmäkalusteiden uusimiseen ei ole tarvetta juuri nyt. VBO:n kehitysjohtaja Jukka Pöyhönen luonnehtii muutosta kevyeksi päivitykseksi, joka liittyy kaikkia S-marketia koskevaan brändiuudistukseen.

Kaikissa maan S-marketeissa uudistetaan vähintään värimaailma sekä tehdään kaluste- ja esillepanomuutoksia. Myymälöihin on haluttu luoda lämmintä sekä skandinaavisen avaraa ja valoisaa vaikutelmaa muun muassa puupinnoilla. Väreinä suositaan mustaa ja harmaata. Trendit ja sesongit nostetaan esiin valikoimissa aiempaa vahvemmin.

Näsin S-marketissa tehtiin laaja uudistus vuonna 2019.

– Silloin konseptiuudistuksesta ei tiedetty, mutta muutokset olivat niin lähellä uutta konseptia, että emme heti lähde muuttamaan Näsin myymälää. Sinnehän tuli viime vuonna uutuutena muun muassa Sushi Daily -sushikioski, Jukka Pöyhönen kertoo.

Kahden Sale-yksikön remontoiminen liittyy Sale-konseptin uudistumiseen. Sitä varten haetaan kokemuksia parhaillaan pilottimyymälöistä.

Remontit jatkuvat lähivuosina.

Jukka Pöyhönen, VBO

VBO:ssa on tehty pitkän tähtäimen suunnitelma, jossa kaikkien myymälöiden kylmäkalusteet vaihdetaan nykyistä ympäristöystävällisemmiksi.

Kylmäkalusteet uusitaan nyt Huhtisissa ja Askolassa, mutta samalla myymälöissä tehdään isompaa remonttia ja muutetaan ne uuden konseptin mukaisiksi. Maaliskuussa molempien myymälöiden asiakkaille suunnataan asiakaskyselyt toiveiden kartoittamiseksi.

VBO:lla on laaja Sale-verkosto Itä-Uudellamaalla. Gammelbackassa ja Porvoon keskustassa avattiin viime vuonna uudet Salet, Näiden muuttaminen uusimpaan konseptimuotoon jää myöhäisempään ajankohtaan.

– Remontit jatkuvat lähivuosina. Pukkilan, Askolan, Lapinjärven ja Pornaisten Salet teki sama urakoitsija samalla tyylillä vuosina 2016–2019. Ensi vuoden kohteet päätetään syksyllä, Jukka Pöhönen kertoo.

VBO käyttää miljoonia euroja kylmäkalusteiden uudistamiseen. Taustalla on EU:n ns. F-kaasuasetus, jonka tavoitteena on ohjata kylmäalan teollisuutta asteittain voimakkaista fluorihiilivedyistä eli F-kaasuista kohti ympäristölle vähemmän haitallisia vaihtoehtoja.

Vanhoissa laitteissa raja-arvon ylittäviä kylmäaineita saa käyttää kierrätettyinä ja talteen otettuina huollon yhteydessä vuoden 2029 loppuun asti.

F-kaasujen korvaamiseen on erilaisia teknologioita, mutta VBO on päätynyt koneisiin, joissa käytetään kylmäaineena hiilidioksidia. Laitteet hankitaan Porvoossa sellaisia valmistavalta Viessmannilta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut