Porvoon kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti tartuntatautilain muutoksen

Lakimuutoksen myötä kunta voi tartuntatilanteen niin vaatiessa sulkea elinkeinonharjoittajan asiakastiloja kahdeksi viikoksi. Katja Juurikko

Porvoon kaupunginvaltuusto hyväksyi odotetusti tartuntatautilain muutokseen liittyvän hallintosäännön muutoksen (UM 24.2.).

Tartuntatautien torjunnasta vastaavan toimielimen päätösvalta siirretään sosiaali- ja terveyslautakunnalta kaupunginhallitukselle, joka voi lain sallimissa rajoissa delegoida toimivaltaansa alaiselleen viranhaltijalle tai jaostolle.

Tartuntatautilain muutos tuli voimaan maanantaina ja se antaa kunnille ja aluehallintovirastolle uusia keinoja koronaviruksen leviämisen estämiseen.

Lain myötä viranomainen voi asettaa alueellisia rajoituksia elinkeino- ja harrastustoimintaan. Kunta tai aluehallintovirasto voi jatkossa sulkea asiakkaiden käyttöön tarkoitetut elinkeino- tai muun toiminnan kahdeksi viikoksi.

Muutos ei anna kunnille valtuuksia puuttua ravitsemisliikkeiden toimintaan, vaan ne kuuluvat aluehallintoviraston vastuulle.

Suurin osa muutoksista on voimassa 30. kesäkuuta saakka.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut