Porvoon yläkoulut etäopetukseen 8. maaliskuuta alkaen kolmeksi viikoksi

Porvoon yläkoulut ja lukiot siirtyvät etäopetukseen 8.-28. maaliskuuta. Arkisto/Outi Paappanen

Porvoon yläkoulut ja lukiot siirtyvät etäopetukseen 8.–28. maaliskuuta, Porvoon kaupunki tiedottaa.

Muilta osin Porvoon koronarajoitukset ja -suositukset jatkuvat pääsääntöisesti ennallaan 28. maaliskuuta asti.

Kaupungin linjaukset perustuvat valtioneuvoston linjauksiin. Valtioneuvosto tiedotti torstaina koronapandemian torjuntatoimien tiukentamisesta. Tavoitteena on pyrkiä estämään koronaepidemian nopeaa kiihtymistä ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistymistä.

Nuorisotilojen osalta päätökset tehdään Porvoossa kuitenkin ensi viikolla.

Porvoon lukioiden ykkös- ja kakkosluokkalaiset ovat olleet etäopetuksessa marraskuun lopusta asti. Noin puolet lukioiden oppilasta siirtyy väliaikaisesti viikon ajaksi lähiopetukseen 1.–7. maaliskuuta jo aikaisemmin tehdyn päätöksen mukaisesti. Pääsääntöisesti tämä koskee ykkösluokkalaisia, joille pystytään näin antamaan ohjeistusta tulevaa etäopetusjaksoa varten.

Alakoulut pysyvät lähiopetuksessa, ja ylioppilaskirjoitukset pyritään turvaamaan, Porvoon kaupunki toteaa tiedotteessaan.

Yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta on Porvoossa keskeytetty jo aikaisemmin. Porvoo pidentää rajoituksen voimassaoloa 28. maaliskuuta asti valtioneuvoston linjauksen mukaisesti.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kiristänyt heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi kokoontumisrajoituksia Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Päätös koskee myös Porvoota. Kaikki yli kuuden hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 22.2.-14.3.

Aluehallintovirasto on tehnyt lisäksi päätöksen, joka koskee lähikontaktien rajoittamista yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa. Tämäkin päätös koskee myös Porvoota, ja se on voimassa 25.2.–14.3. Päätös koskee muun muassa yksityisiä yrityksiä, kuntia ja uskonnollisia yhdyskuntia. Päätökseen voi tutustua Porvoon kaupungin nettisivuilla: www.porvoo.fi/suositukset-ja-rajoitukset.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut