Porvoo kannustaa liikunnalliseen elämäntapaan myös kunnostamalla lähiulkoilureittejä, joista yksi vie Haikkoosta Emäsalon kärkeen – valtion rahoitusta on hankkeissa yli 862 000 euroa

Porvoon kaupunki ryhtyy kunnostamaan lähiulkoilureittiä Haikkoosta Emäsalon pohjoiskärkeen ja Kansalliseen kaupunkipuistoon, mihin se sai valtiolta mittavan rahoituksen. Kuva Varlaxuddenin rantakalliolta. Tanja Kuisma

Porvoo on saanut valtion tukea useille liikunnallista elämäntapaa edistäville hankkeille, kaupunki tiedottaa.

Etelä-Suomen Aluehallintovirasto myönsi tukea eri-ikäisten liikuntamahdollisuuksien kehittämiselle ja Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus kaupungin liikuntapalveluille ja kuntatekniikalle lähiulkoilureitin kunnostukseen välillä Haikkoontie – Emäsalon kärki.

Porvoo kehittää hankkeiden ja niihin saatujen avustusten myötä liikuntapalveluita, lähiliikuntapaikkoja, ulkoilualueita ja muita luontoliikuntamahdollisuuksia.

– Kaupungin liikuntaohjelman, Liikutaan Porvoon Mitalla, keskeisenä tavoitteena on edistää liikuntaa, urheilua ja asukkaiden aktiivista arkea yhteistyössä kaupungin eri sektoreiden ja muiden toimijoiden kanssa, Per Högström kaupungin liikuntapalveluista kertoo.

– Yhteinen tavoitteemme on tukea porvoolaisten omatoimista liikkumista ja tarjota siihen soveltuvat puitteet. Haluamme tarjota kaikenikäisille porvoolaisille positiivisia kokemuksia liikunnan parissa. Parhaimmillaan ne johtavat säännölliseen liikunnanharrastamiseen, hän lisää.

Koronapandemia on aiheuttanut muutostarpeita palvelujen ja olosuhteiden suhteen.

Tukea omatoimiselle liikkumiselle ja puitteet kuntoon.

Omatoiminen liikunta ja luonnossa tapahtuva liikunnanharrastus ovat Per Högströmin mukaan nousseet vahvasti esille.

– Niihin tulemme eri toimijoiden kanssa tänä vuonna erityisesti panostamaan. Esimerkiksi liikuntaolosuhteiden kehittämisessä keskeinen rooli on etenkin kaupunkikehityksellä kaavoituksen ja kuntatekniikan osalta.

Etelä-Suomen AVI myönsi jatkoavustusta 61 000 euroa liikuntapalveluiden kehitystyölle, jonka erityisenä kohderyhminä ovat tänä vuonna perheet, yläkoululaiset sekä vähän liikkuvat aikuiset.

Heille pyritään tarjoamaan sekä liikuntatapahtumia eri muodoissa että hyviä olosuhteita omatoimiseen liikkumiseen. Avustuksen lisäksi hankkeen toteutukseen ohjataan 129 000 euroa liikuntapalveluiden talousarviosta.

Samassa haussa myönnettiin varhaiskasvatuspalveluille 46 000 euron jatkorahoitus viime vuonna käynnistyneelle hankkeelle Liikkuvat Lillit ja Vikkelät Viikarit.

Jatkorahoituksella pystytään Leila Nybergin varhaiskasvatuspalveluista mukaan vahvistamaan kunnallisten ja yksityisten päiväkotien sekä kunnallisen perhepäivähoidon yksiköiden liikunnallisia toimintamuotoja.

– Tarjoamme myös aiheeseen liittyvää koulutusta henkilöstölle. Toteutamme hankkeen yhteistyössä paikallisten urheiluseurojen, työterveyden, Etelä-Suomen liikunta ja urheilu ry:n ja liikuntapalveluiden kanssa. Kehitämme yhteistyötä myös paikallisten oppilaitosten kanssa, Nyberg lisää.

Lähiulkoilureitti Länsirannalta Emäsaloon

Ympäristöministeriö myönsi viime vuoden lopulla 465 620 euroa avustusta Kansallisen kaupunkipuiston alueella sijaitsevan lähiulkoilureitin kunnostamiseen.

Nyt Uudenmaan Ely-keskus on myöntänyt 151 000 euron avustuksen lähiulkoilureitin kunnostamiseksi välillä Porvoon Länsiranta – Emäsalon Pohjoiskärki. Avustus kohdistetaan taukopaikkojen, opastuksen ja valaistuksen suunnitteluun, kunnostukseen ja rakentamiseen Haikkoontieltä Emäsalon Pohjoiskärkeen ulottuvalla alueella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut