Porvoon kotihoidon asiakkaalla todettiin koronatartunta – työntekijät palaavat työvuoroon vasta negatiivisen testituloksen jälkeen

Kuvituskuva. Taru Hokkanen

Porvoolaisella kotihoidon asiakkaalla on todettu koronavirustartunta. Porvoon kaupunki tiedotti tapauksesta lauantaina.

Tartunnan saanut on määrätty eristykseen.

Koronavirukseen sairastuneen asiakkaan luona käyneet kotihoidon työntekijät ovat käyttäneet työssään asianmukaisia suojaimia ja noudattaneet ohjeiden mukaisia hygieniakäytäntöjä. Tämän vuoksi heidän ei katsota altistuneen koronavirustartunnalle.

– Heidät kuitenkin testataan varmuuden vuoksi, ja he palaavat työvuoroon vasta testitulosten valmistuttua, kertoo sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

Silvennoinen kertoo, että kotihoito voi jatkua normaalisti, vaikka asiakas sairastuisi koronavirukseen.

– Meillä on valmius hoitaa koronapositiivisia asiakkaita myös kotona, sitä varten on tietty ohjeistus, kuinka toimitaan.

Koronatilanne on heikentynyt Uudellamaalla merkittävästi viime viikkoina. Porvoon tilanne on tällä hetkellä rauhallisempi, mutta nopeammin leviävää virusvarianttia on löytynyt myös täältä.

– Ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien luona vierailevien pitää muistaa käyttää kasvomaskeja sekä huolehtia käsihygieniasta ja noudattaa vähintään kahden metrin turvaväliä. Vierailulla ei pidä käydä, jos on pieniäkin koronavirustartunnan oireita, Silvennoinen painottaa.

Kotihoidon asiakkaan lisäksi Porvoossa todettiin lauantaina aamupäivällä myös toinen koronavirustartunta. Kello yhteen mennessä tapauksia ei ollut tullut vielä tietoon enempää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut