Koronarokotukset laajenevat Askolassa keskiviikosta alkaen 20–69-vuotiaisiin riskiryhmäläisiin

Askolan koulun salissa koronarokotetaan seuraavaksi 20 -69-vuotiaita ryhmään 1 kuuluvia. arkisto/Outi Paappanen

Askolassa voivat koronarokotukseen varata aikoja keskiviikosta alkaen 20–69- vuotiaat eli 2001–1952 vuonna syntyneet riskiryhmä 1:n kuuluvat henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila.

Aika varataan osoitteessa: koronarokotusaika.fi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella tunnistautuen.

Palvelussa voi myös varata ajan toisen puolesta, jos siihen on virallinen valtuutus, joka tehdään Suomi.fi -palvelussa.

Jos vapaita rokotusaikoja ei näy, täytyy palveluun palata uudelleen myöhemmin.

Sairautensa mukaan riskiryhmään 1 kuuluvat ovat henkilöitä, joilla on elinsiirto tai kantasolusiirto (alle 6 kk) tai hylkimisenestolääkitys, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti, vaikea immuunipuolustusjärjestelmän häiriö tai vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus, lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä (aikuiset).

Sairaus tai tila ja rokotettavan ikä tarkistetaan ajanvarauksen yhteydessä ja rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastietojärjestelmästä.

Rokotusajan saa myös puhelimitse, jos sähköinen ajanvaraus ei ole mahdollinen. Ajanvarausnumero on 0400 841 150. Ajanvarausnumero on toiminnassa perjantaisin kello 9-12. Kun ajat ovat varattu puhelin suljetaan.

Rokotukset järjestetään Askolan koulun liikuntasalissa, osoitteessa Linnankoskentie 49. Sisäänkäynti on hiekkapihan puolelta.

Paikalle saa saapua aikaisintaan 10 minuuttia ennen rokotusaikaa, ja rokotuksen jälkeen jäädään 15 minuutiksi seurantaan.

Rokotukseen voi tulla yksi saattaja.

Rokotteita on vain henkilöille, joille on varattu aika.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut