Porvoossa seitsemän koronatartuntaa tiistaina – näin iso päivälukema ollut harvoin

Kuvituskuva. Piia Kaipainen

Porvoossa todettiin tiistaina seitsemän koronatartuntaa.

– Näin isoa päivälukua ei ollut kertaakaan helmikuussa. Tammikuussa oli kuuden ja seitsemän tartunnan päiviä, kertaa sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen.

– Tiedä sitten, näkyykö tässä talviloman vaikutusta, vai onko vain sattumaa, se jää nähtäväksi.

Silvennoisen mukaan sosiaali- ja terveystoimi on saanut huolestunutta palautetta siitä, että julkisilla paikoilla liikutaan ilman maskia.

– Se on nyt todella huolestuttavaa. Luvut osoittavat, että meillä on tässä vielä tekemistä.

Silvennoinen kertoo, että sosiaali- ja terveyslautakunta keskustelee varsinkin ikääntyneiden ja lasten ja nuorten koronajaksamisesta ja hyvinvoinnista keskiviikkona teemapäivänä. Lautakunta pitää myös ylimääräisen kokouksen liittyen rokotuksiin.

– Kuntavaalien myötä lautakuntaankin on luvassa muutoksia, joten on hyvä keskustella kattavasti siitä, missä mennään. Korona on edelleen huolemme, mutta kyllä myös peruspalvelujen tulee pyöriä kunnolla. Nyt meillä on onneksi aikaa tehdä lomasuunnitelmat niin, että kovilla ollut henkilökunta saa ja pystyy lomailla niin hyvin kuin mahdollista, Silvennoinen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut