Kauppalehti: Nesteen miljardiluokan jalostamoinvestointi on menossa Rotterdamiin Porvoon sijaan – Hinta ja sijainti eivät ole Kilpilahden vahvuuksia

Porvoo on häviämässä kilpailun jättimäisestä jalostamosta. Arkisto/Outi Paappanen

STT

Öljy-yhtiö Nesteen miljardiluokan tuleva jalostamoinvestointi on suuntautumassa Hollannin Rotterdamiin, uutisoi Kauppalehti. Lehden tietojen mukaan toinen sijaintivaihtoehto, Porvoo, ei olisi vahvoilla uuden biojalostamon sijoituspaikaksi.

Jalostamon sijaintipaikasta on odotettu tietoa tämän vuoden alkupuoliskolla. Investoinnin on kerrottu olevan 1,5 miljardin euron luokkaa.

Jaakko Jalonen: Porvoon näkökulmasta mikään ei ole muuttunut – Nesteen kanssa ei ole tullut esiin, että Porvoo olisi häviämässä suurinvestoinnin Rotterdamille

Kauppalehden mukaan jalostamohanke olisi Rotterdamiin perustettuna jopa 500 miljoonaa euroa edullisempi. Myös raaka-aineiden saatavuus ja logistiikka ovat Rotterdamin etuja Porvooseen verrattuna.

Nesteen jalostamoinvestointi nousi esiin muun muassa pääministerin haastattelutunnilla toissa viikolla. Pääministeri Sanna Marin (sd.) ilmoitti hallituksen käyttävän kaikkia välineitä, jotta valtion merkittävästi omistaman Nesteen investointi saataisiin Porvooseen.

– Me etsimme kaikki keinot ja käännämme kaikki kivet ja kannot, että voisimme tätä investointia edistää kaikin mahdollisin tavoin, Marin sanoi.

Jalostamotoimintaa Nesteellä on ennestään sekä Rotterdamissa että Porvoon Kilpilahdessa.

Viimeksi eilen Neste ilmoitti saaneensa kilpailuviranomaisen hyväksynnän jalostamohankinnalle Rotterdamissa. Yhtiö hankki biojalostamonsa vierestä Bunge Loders Croklaan -yhtiön laitoksen noin 260 miljoonalla eurolla. STT

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut