Kynttilän voi viedä Koskelan uhrin muistoksi myös Porvoossa Näsinmäelle, Loviisassa ja Sipoossa kirkon luo

Facebook-ryhmä Kynttilä Koskelan uhrin muistolle – Seis kiusaaminen ja väkivalta kutsuu somessa sytyttämään muistokynttilän perjantaina 5.3. kello 18–20 näkyvälle paikalle.

Kynttilät ovat syttymässä jo 35 paikkakunnalla ympäri Suomea.

Porvoossa tuo paikka on Näsinmäen hautausmaan muistolehto, joka on porttia lähellä, ei tuomiokirkon edusta, kuten aiemmin kerrottiin.

Loviisassa kynttilän voi käydä viemässä kirkon portaille ja Sipoossa entisen kunnantalon portaikkoon ja Söderkullan kirkolle. Etelä-Paippisissa paikka on urheilukenttä ja Pornaisissa skeittirampit. 

Kynttilöiden tuojia opastetaan tulemaan paikalle kasvomaskein ja turvavälit huomioiden.

Facebook-sivusto on kerännyt muutamassa vuorokaudessa yli 15 000 seuraajaa. Mielenilmauksessa on kyseessä samankaltainen huomion herättäminen, kuin vuonna 2016 oli, kun yli 230 kirkossa Suomessa soitettiin yhtä aikaa kirkonkelloja Aleppon uhrien muistoksi.

Korjattu 4.3. kello 15.15 kynttiläpaikka Porvoossa vaihtui Näsinmäelle. Lisätty Pornaisten ja Paippisten muistopaikat. Lisätty Facebook-ryhmää ja Aleppon kellojen soittoa koskeva lisäys. Päivitetty kuvateksti.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut