Sannaisten päävesijohto on otettu käyttöön putkirikon jälkeen – Linnamäeltä pumppaus lopetettu

Jos ihmettelit veden makua, niin nyt se ainakin tulee kuntoon. Sannaisten päävesijohto on otettu jälleen käyttöön putkirikon jälkeen. Veden juoksuttamiselle voi kodeissa olla tarvetta. Kuvituskuva. arkisto/Ari Peltonen

Sannaisten päävesijohto voitiin taas ottaa käyttöön korjaustyön, huuhtelun ja desinfioinnin jälkeen tänään iltapäivällä, Porvoon vesi tiedottaa.

Kaikki sunnuntaista lähtien otetut näytteet ovat olleet puhtaat. Vesinäytteet on analysoitu ulkopuolisessa viranomaisten hyväksymässä laboratoriossa sekä Porvoon veden omalla laitteistolla.

Vedenjakelu Linnamäen varavesilaitokselta on lopetettu ja vesi pumpataan kaupunkiin taas normaaliin tapaan Sannaisten vesilaitokselta.

– Arvioimme että vesi vaihtuu verkostossa noin 1-2 vuorokaudessa. Virtaussuuntien muutoksista ja painevaihteluista saattaa aiheutua hetkellisiä muutoksia vedenlaatuun, mikäli sakkaa irtoaa putkista, vesiliikelaitoksen toimitusjohtaja Elina Antila kertoo tiedotteessa.

Sannaisten vesilaitoksen veteen syötetään pieni määrä klooria noin yhden viikon ajan, normaalin UV desinfioinnin lisäksi.

Klooraus on normaali varotoimenpide veden mikrobiologisen puhtauden varmistamiseksi. Lievää kloorin hajua tai makua saattaa esiintyä. Porvoon vesi tiedottaa, kun klooraus lopetetaan.

Linnamäen raakavedet johdetaan tulevaisuudessa Saksalaan rakennettavaan uuteen laitokseen, missä vedenlaatua parannetaan poistamalla raakavedestä muun muassa mangaania ja rautaa.

Porvoon vesi on käynnistänyt Saksalan vesilaitoksen laitoksen laajennuksen ja Linnamäki-Saksala raakavesilinjan suunnittelun.

Suunnitteilla oleva laitos tulee parantamaan varaveden laatua. Saksalan uusi laitos arvioidaan valmistuvan noin kolmen vuoden sisällä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut